ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Açıldı

ÇÜ Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Yeni bir akademik yılın başında, Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun yeni binasının açılışında sizlere hitap etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyor, bu yeni binamızın ve 2017-2018 eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Yeni ismiyle Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kibar şunları söyledi;

“Meslek Yüksekokulumuzun yeni binası 4.000 öğrenciye eğitim-öğretim verebilecek şekilde planlanmış olup, toplam 960 öğrenci kapasiteli 4 adet amfi, 10 adet 50 öğrenci kapasiteli derslik, interaktif derslik, 2 adet 60 öğrenci kapasiteli İlk ve Acil Yardım Uygulama Salonu, Ambulans İçi Eğitim Alanı, Yaşlı Bakımı Uygulama Salonu, Vaka Canlandırma Hazırlık Odası, Diş Protez Uygulama Laboratuvarları, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Salonu, Multidisiplin Laboratuvarı, Fizyoterapi Uygulama Salonu, Egzersiz Uygulama Salonu, Elektroterapi–Hidroterapi Uygulama Salonu, Toplantı Odaları, Akademik Ofisler ve İdari Bürolar bulunmaktadır.”

 

“Öğrenciler Klinik Ortamlarda, Hasta Başında Eğitim Alarak Mesleki Beceri ve Yetkinlik Kazanıyor.”

“Yüksekokulumuz modern alt yapısıyla güçlü bir temel eğitimin yanı sıra, Meslek Yüksekokulları için çok önemli olan mesleki beceri eğitiminde de gerekli uygulamaların yapılabilmesine olanak sağlayacak şekilde donatılmıştır. “

Öğrencilerimiz eğitimlerinin 2. yılında güçlü akademik kadrosu ile bölgenin en büyük ve donanımlı Üniversite Hastanesi olan Balcalı Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi laboratuvarlarında, klinik ortamlarında ve hasta başında eğitim alarak mesleki beceri ve yetkinlik kazanmaktadırlar.”

ÇÜ Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Hayırseverlere Örnek Olmalı.”

 

“Üniversitemizde bu ölçekte bağış yoluyla gerçekleştirilen ilk eserlerden olma özelliği taşıyan bu yatırımın diğer hayırseverlere de örnek olmasını diliyorum. Açılış törenine katılarak bizleri onurlandıran, desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemeyen başta Avrupa Birliği Bakanımız Sayın Ömer Çelik olmak üzere, Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a, bağışçılarımız Sütcü ailesine, tüm aşamalardaki planlamalara titiz yaklaşımı ile Yüksekokulumuzun bu verimli ortamının gerçekleşmesinde önemli katkıları olan Meslek Yüksekokulu Müdürümüze ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımıza ve siz saygıdeğer konuklarımıza en içten saygılarımı sunuyor, Yüksekokulumuzun Ülkemize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

Abdioğulları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü de, böyle bir eserin Adana’ya kazandırılmasına katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Adana’ya olan sorumluluklarının bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Sütcü, “Bu okulumuzun üniversitemize kazandırmasına katkı sunmakla bizi yetiştiren babamıza ve annemize minnet borcumuzu ödemek istedik. Bundan sonraki hedefimiz de annemiz adına planladığımız projeleri hayata geçirmektir.” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik yaptığı konuşmada Yüksekokulun sağlık sektörü için her dalda eleman yetiştirecek bir bünyeye sahip olmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Ara eleman yetiştirme meselesi, meslek yüksekokulu meselesi ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından biri. Buradan yetişen çocuklar, gençler bizim en kıymetli değerlerimizden olacaklar." dedi.

“Üniversite, İlim Erbabı, Bilim Adamı Bir Devletin Ve Bir Milletin Bekası İçin En Önemli Unsurlardan Biridir.”

 Bakan Çelik, üniversitelerden gelen talepler konusunda aşırı duyarlı davrandığını vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti;

"Tarihte yaşamış bir çok büyük devlet var. Onların içinde Çağatay Devleti'nin sadece 30 yıllık bir hayatı vardır. Normalde binlerce, yüzlerce yıllık hayatı olan devletler içerisinde bizim bu devleti hiç hatırlamamamız lazımdı. Sadece 30 yıl sürmüş. Ama Çağatay Devleti'ni niye hatırlıyoruz. Çağatay Türkçesi yüzünden hatırlıyoruz. Peki Türkçe'nin pek çok şivesi, ağzı kaybolmuşken onları hatırlamıyoruz da bunu niye hatırlıyoruz? Çünkü Ali Şir Nevai diye büyük bir düşünür, eserlerini Çağatayca vermiştir. Tek bir düşünürün eserlerini bir dilde vermesi, kaybolup gidecek o dili bizim hatırlamamızı sağlıyor ve o dil sayesinde de sadece 20- 30 yıl sürmüş bir devleti bugüne kadar hafızalarımızda tutuyor. Demek ki üniversite, ilim erbabı, bilim adamı bir devletin ve bir milletin bekası için en önemli unsurlardan bir tanesidir. Ordularınız yenilir, zafer kazanır, donanmanız gider, yerine koyulur, maliyeniz çöker yerine koyarsınız ama milli kültür gittiği zaman bir daha yerine koyamazsınız. Her şeyi başka yerden ikame edersiniz. Ama hepimizi bir arada tutan, millet yapan milli değer kaybolsaydı o zaman bir vatanın üstünde yaşamak ne demek bilmeyecektik."

 

"Üniversiteler Güçlü Olmalı."

Üniversitelerin önemine değinen Çelik, "Ülkemizin geleceğinin ve uluslararası planda oyuncu olmasının, 2023, 2071 hedeflerini gerçekleştirmemizin de yolu üniversitelerimizin güçlü olmasından geçmektedir. Bizde sadrazam ayakta beklerken ulema oturtulurdu, ulemaya saygı göstermek, ilim erbabına saygı göstermek için. Bugün üniversitelerimize bu bilinçle sahip çıkmalıyız." şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, Adana'da diğer iş adamlarının da elinden geldiğince Sütcü ailesi gibi üniversiteye destek vermelerini istedi. Babası işçi olduğu için hastaneye annesiyle giderken doktor muayenesi ve ilaç almak için günlerce beklediklerine dikkati çeken Bakan Çelik, "Üniversitelerdeki durum öyleydi, diğer yerlerdeki durumlar öyleydi. Burada bu okullar, bu dershaneler tüm bunlar devletimizin imkânları ölçüsünde yerine getirilmeye çalışılıyor. Ama esas olan ailelerin, elinde imkân olan kardeşlerimizin geleceğe bu tip eserler bırakmasıdır." dedi.

Konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Abdioğulları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü'ye teşekkür plaket takdim etti.

Çelik ve katılımcılar, daha sonra kurdele keserek binayı gezdi, bölümleri inceledi.

Başa dön tuşu