ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesi Dış Hekimliği Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı Vardı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Dekan Vekili Prof. Dr. Serdar Toroğlu, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Meslektaşlarınızla Değil Kendinizle Rekabet Edin.”

Mezun öğrencilerin selamlama seremonisi ile devam eden törende açılış konuşmasını yapan Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, genç meslektaşlarını tebrik ederek sözlerine başladı. Dt. Güler, “Diş Hekimi olarak sorumlu ve dikkatli davranmanız gerekiyor. 45-50 sene bu meslek hayatında kalacaksınız. Meslektaşlarınızla değil, kendinizle rekabet ederek sürekli kendinizi yenilemelisiniz. Kendinizle rekabet edemezseniz başkasıyla hiçbir şekilde rekabet edemezsiniz. Birbirimizin rakibi değil kardeşi olacağız. O zaman en iyi hizmeti vereceğiz.” dedi.

“Çukurova Üniversitesi Diplomanız Sizlere Önemli Bir Avantaj Sağlayacaktır.”

Dekan Vekili Prof. Dr. Serdar Toroğlu ise hem mezunların hem de ailelerin emek verdikleri uzun sürecin son günü olduğunu belirterek mezunlara şu şekilde seslendi;

“Yaşamınızın yeni bir evresine adım attığınız bu günde sizleri bu döneme çok ciddi bir donanımla girmiş olduğunuzu hatırlatmak isterim. Zaman içerisinde fakültemizden çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın, birçok şeyi bildiğinizin farkına varacaksınız. Çukurova Üniversitesi’nin özgür seçim ortamı, insan odaklı işleyişi, hep sorgulaması ve hep daha iyi olmak istemesi mezun olduğunuz bu üniversitenin önemli ayrıcalıklardan. Çukurova Üniversitesi diplomanız sizlere önemli bir avantaj sağlayacaktır.”

“Amacımız Eğitmek, Araştırmak ve Hizmet Etmek.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Çukurova Üniversitesi’nin ülkemizin önde gelen ayrıcalıklı üniversitelerinden biri olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında, “Çukurova Üniversitesi bilim, teknoloji, sağlık ve sanat alanlarında yürüttüğü eğitim-öğretim faaliyetleri ve araştırma-geliştirme çalışmalarıyla donanımlı, gelişmeye-yenilenmeye açık demokratik bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.” şeklinde devam etti.

Üniversitelerin üç temel amacının olduğuna da vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Kibar, bunları “Eğitmek, Araştırmak ve Hizmet Etmek” olarak sıraladı. Prof. Dr. Kibar sözlerine şöyle devam etti;

“Çukurova Üniversitesi neredeyse yarım asırlık hayatında bu üç temel misyonu ‘olmazsa olmaz düstur’ edinmiş ve geride bıraktığı başarı dolu 44 yılının üzerinde yükselerek ve 17 Fakültesi, 4 Enstitüsü, 4 Yüksek Okulu ve 12 Meslek Yüksekokulu ile 56.000 öğrencisini kucaklayarak ülkemizin nitelikli üniversitelerinin arasında hak ettiği yeri almıştır. Bu hedefler doğrultusunda, topluma nitelikli sağlık profesyonelleri kazandıran bir üniversitenin mensubu olarak, sağlık ordusuna dahil olan siz mezunlarımızın ant içme töreninde, insan sağlığına ve bilime hizmet etmenin onurlu coşkusunu içimizde hissederek yaşıyoruz.”

Keplerini Fırlatan Öğrenciler Mezun Oldu.

Açılış konuşmalarının ardından Diş Hekimliği Andı’nın okunmasıyla, yeni başlayan öğrencilere mezun öğrenciler beyaz önlüklerini giydirdi. Yrd. Doç. Dr. Funda Gülay Kadıoğlu ise öğrencilere son ders olarak “Etik” konusunu anlattı. Daha sonra Fakülte birincisinin yaş kütüğüne adını çakmasıyla dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi. Öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

Başa dön tuşu