ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesi KA107 Projesi Kabul Edildi.

ÇÜ Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Koordinatörlüğü’nden KA107 Projesi kapsamında yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.
2017 yılı Teklif Çağrısı kapsamında Ulusal Ajansa devlet ve vakıf olmak üzere 68 proje teklifi sunulmuş ve bir proje uygunluk değerlendirme süreci sonucunda elenmiştir. Kalan 67 proje teklifinin tamamı en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilmiştir. Programa gösterilen yoğun talebe karşılık, bütçe imkânlarının kısıtlı olması nedeniyle 29 proje teklifi kabul edilmiştir. Çukurova Üniversitesi KA107 Projemizin kapsadığı alanlar: İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Ziraat, İngiliz Dili Eğitimi & Alman Dili Eğitimi, Okul Öncesi Öğretmenliği.

Çukurova Üniversitesi’nin 2017-2019 Dönemini Kapsayan Projesi…
Çukurova Üniversitesi’nin ‘Koordinatör Kurum’ olarak yer aldığı projenin ortakları aşağıdaki gibidir:
•Güney Akdeniz Bölgesinden Tunus (University of Sousse),
•Balkanlardan Arnavutluk (University of Tirana), Bosna Hersek (University of Bihac) ve Kosova (University of Prishtina),
•Asya’dan Endonezya (Airlangga University),
•Orta Asya bölgesinden Kırgızistan (Osh State University ve Krygyz-Turkish Manas University)

Ülkelere göre verilen toplam hibenin gelen ve giden öğrenci/personel, seyahat destek ve kurumsal destek kalemlerine dağılımını gösteren açıklamalar daha sonra ilgili fakültelere iletilecektir. Ayrıca hangi öğrenim kademesinin hareketlilikten yararlanabileceği başvuru aşamasında duyurulacaktır.

Ortak Ülkeler İle Hareketlilik (KA107) Projelerinin Amaçları
Ortak Ülkeler ile Hareketlilik faaliyeti, yükseköğretim öğrenci ve personeline diğer bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan bir faaliyet türüdür. Faaliyetin temel amaçları:
•Ortak ülkelerle işbirliği aracılığı ile güçlü bir uluslararası boyut elde etmek,
•Avrupa’da yükseköğretime olan ilgiyi arttırmak ve Avrupalı yükseköğretim kurumlarının dünya çapında yükseköğretim piyasasında rekabet edebilirliğini desteklemek,
•Ortak ülkelerin gelişimini teşvik etmek amacı ile Avrupa dışındaki yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşmasına ve modernizasyonuna destek vermek.

Başa dön tuşu