ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesi Marka ve Patent Konusuna Büyük Önem Veriyor.

ÇÜ, Üniversitedeki marka ve patent konusundaki eksiklikleri gidermek amacıyla Firdevs Marka ve Patent Ofisi ile anlaşarak akademisyen ve araştırıcılara bu alanda önemli destekler sunmaya, toplantılar düzenlemeye devam ediyor. 

 

Bu toplantılar kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, dekanlar, akademisyenler ve araştırıcıların katılımıyla Akif Kansu Toplantı Salonu’nda “Yeni Patent Kanunu, Yönetmeliği ve Akademisyen Buluşlarının Kanundaki Yeri” konulu sunum yapıldı.

 

Prof. Dr. Tükel “Marka ve Patent Konularına Üniversite Olarak Önem Veriyoruz.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Rektörlük olarak marka ve patent konularına önem verdiklerini ifade etti. Türkiye’de her şeyin bir performans kriterine göre değerlendirildiğini anımsatan Prof. Dr. Tükel, Çukurova Üniversitesi’nin bu değerlendirmelerde ön sıralara yükselebilmesi için, marka ve patent konusunda daha aktif olması gerektiğini belirtti.

 

“Yeni Patent Kanunu, Yönetmeliği ve Akademisyen Buluşlarının Kanundaki Yeri”

Firdevs Marka ve Patent Ofisi, Patent ve Marka Vekili Ahmet Akkaş da “Yeni Patent Kanunu, Yönetmeliği ve Akademisyen Buluşlarının Kanundaki Yeri” konulu bilgilendirme sunumunu yaparak akademisyenlere güncel bilgiler aktardı.

 

Akademisyenlerin ve araştırıcıların sorularını da yanıtlayan Aktaş, 6769 sayılı Sana-i Mülkiyet Kanunu’nun, sına-i mülkiyet haklarına ilişkin tescil süreçleri kısaltılarak daha etkin koruma sağlamak için hazırlanmış bir kanun olduğunu söyledi. Teknik konularda akademisyen ve araştırıcılara detaylı bilgiler verilirken etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Başa dön tuşu