ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesi’nde ‘10. Erasmus Günü’ Kutlandı.

Erasmusdays 2018 etkinliği ile Erasmus+ yararlanıcılarının yansıra uluslararası hareketlilik ve Avrupa vatandaşlığı ile ilgili tüm paydaşların bir araya getirilmesi hedeflenerek bu doğrultuda tüm ilgili kurumların Erasmusdays Etkinliğine dahil olmaları Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kurumlara gönderilerek gerçekleştirildi.

 

Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi de 2008 yılından beri her yıl düzenlediği Erasmus Day etkinliğini bu çerçevede Ziraat Fakültesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda yaptı. Bu yıl onuncu kez düzenlenen Erasmus Günü etkinliği ile ilgili duyurular program öncesinde Çukurova Üniversitesi ilgili web sayfalarında, sosyal medya hesaplarında ve www.erasmusdays.eu adresinde yayınlanarak duyuruldu.

 

9 Ülkeden 12 Yükseköğretim Kurumu ve DAAD Alman Akademik Değişim Programları Tanıtıldı.

Erasmus + Programı hakkında öğrencilere genel bilgi vermek ve program kapsamında ikili anlaşmaların olduğu Avrupa üniversitelerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlik bu yıl Erasmus Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA107) öğrencilerini de misafir etti.  10. Erasmus Günü’nde 9 ülkeden 12 yükseköğretim kurumu ve ayrıca DAAD Alman Akademik Değişim Programları tanıtıldı.

 

Öğrenciler Ülkelerini ve Üniversitelerini Tanıttı

Çukurova Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka’nın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Romanya’dan iki üniversitenin tanıtımıyla devam etti. Programın sabah bölümünde Romanya, Almanya ve Polonya’dan gelen öğrenciler ülkelerini ve üniversitelerini tanıttı. Çukurova Üniversitesi Erasmus Öğrenci Birliği (ESN) temsilcileri dinleyicilere ESN hakkında bilgiler verip fuaye alanında ilgili öğrencilerden başvuru aldı.

 

Ortak Üniversitelerle İlgili Sunumlar Yapıldı.

Alman Dili Eğitimi Erasmus Koordinatörü Dr. Öğretim Görevlisi Caviden Çöltü İmren DAAD Alman Akademik Değişim Programları hakkında konuşma yaparak öğrencilere ve öğretim üyelerine yönelik burslarla ilgili soruları cevapladı. Erasmus Day etkinliğinin öğleden sonraki bölümü Erasmus Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka’nın Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA107) ile ilgili tanıtım konuşmasıyla devam etti. Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA107) programı çerçevesinde Çukurova Üniversitesine değişim öğrencisi olarak gelen yabancı öğrenciler sırasıyla Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Endonezya, Tunus ve Kırgızistan’da bulunan ortak üniversitelerle ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

 

Yabancı Öğrenciler; “Büyük ve Çok Uluslu Bir Kampüste Olmaktan Dolayı Çok Şanslıyız.”

Airlangga Üniversites’inden gelen öğrenciler Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA107) programı sayesinde ilk defa başka bir ülkede bulunduklarını ve böylesine büyük ve çok uluslu bir kampüste oldukları için de çok şanslı olduklarını ifade etti. Program tüm katılımcı öğrencilerin sahnede hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

 

Yabancı Öğrenciler Türk Danslarını Öğrenerek Kendi Halk Oyunlarını Sahneledi

Erasmusdays etkinliklerinin ikinci gününde ise Erasmus öğrencileri ve ESN Çukurova’nın üyeleri Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü’nde Halk Oyunları dersine katılıp farklı yörelerin danslarını Türk öğrencilerle birlikte öğrendi. Yabancı öğrenciler ayrıca kendi ülkelerinden danslar da sergileyerek güzel bir kültürel etkileşim oluşturdu.

 

Başa dön tuşu