ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesi’nde Öğretmenler Günü Kutlandı.

Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

“Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik.”

Kutlama töreninde açılış konuşmalarının ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yazar Prof. Dr. Ayhan Aydın bir konferans verdi. “Sahne Sanatı olarak Öğretmenlik” adlı sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Aydın’ın konuşmasına öğrenci ve akademisyenler büyük ilgi gösterdi.

Prof. Dr. Aydın öğretmenlik mesleğinin dünyanın her yerinde bir sahne sanatı olarak kabul edilen sanatsal bir meslek olduğunu belirtti. Eğitimin ve öğretimin ne olduğu ve ne kadar önemli olduğu konularına değinen Prof. Dr. Aydın, öğretmen adaylarına bazı önerilerde bulundu. Prof. Dr. Aydın, “Dünyanın en soylu, en nitelikli mesleği olan öğretmenliğin hakkını vermelisiniz. Bakmayı değil, görmeyi öğrenmeli ve hayatın derinliğini fark etmelisiniz. Gerçekliğin büyük resmini görüp çocuklara, sorunsuz bir hayatı değil; sorunlarla nasıl başa çıkılacağını öğretmelisiniz. Düşüncenin ve insanlığın tarihini öğrenmeli ve çok okumalısınız.” şeklinde konuştu.

 

“İyi Bir Öğretmen Olmanın Yolu, Sanat ve Felsefeden Geçiyor.”

İyi bir öğretmen olmanın yolunun, sanattan ve felsefeden geçtiğini, müziksiz, sinemasız, sanatsız okulun olamayacağını ifade eden Prof. Dr. Aydın, öğretmenlerin sürekli olarak okuyan bireyler olmaları gerektiğini, kitaplarla örülü bir dünyanın öğretmenler için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Programın sonunda Eğitim Fakültesi öğrencileri bir de mini konser verdi. Etkinlik plaket takdiminin ardından anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Başa dön tuşu