ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesi’nde Yabancı Öğrenciler İçin Oryantasyon Düzenlendi.

ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’ndaki canlı müzik dinletisiyle başlayan programa Uluslararası Öğrenci Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev, Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Rana Yıldırım, TÖMER Müdürü Rektör Danışmanı Doç. Dr. Faruk Yıldırım, ofis çalışanları ve öğrenciler katıldı.

 

Prof. Dr. Sarıyev; “Amacımız Uluslararası Öğrencilerin Başarılı ve Sorunsuz Bir Öğrenim Dönemi Geçirmelerini Sağlamak.”

Oryantasyonun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Alhan Sarıyev, ISO’nun yaptığı faaliyetler ve öğrenci sayıları hakkında genel bilgi verdi. Prof. Dr. Sarıyev, Çukurova Üniversitesi ISO’nun 2015 yılında kurulduğunu belirterek, merkezin temel görevinin eğitim alan uluslararası öğrencilerin başarılı ve sorunsuz bir öğrenim dönemi geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

 

Çukurova Üniversitesi’nde 2 Bin 57 Yabancı Uyruklu Öğrenci Öğrenim Görüyor.

Prof. Dr. Alhan Sarıyev, kayıt döneminden mezuniyete kadar öğrencilerin ihtiyaç duydukları tüm bilgilerin temini, üniversite ve hükümet ile ilgili bürokratik işlemler için rehberlik ettiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Sarıyev 105 ön lisans, 1.465 lisans, 476 lisansüstü ile Erasmus ve TÖMER öğrencileri ile toplam yabancı öğrenci sayılarının 2.057 olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sarıyev ayrıca yabancı öğrencilerin uyruklarına göre sayılarını da açıklayarak 725 yabancı öğrenci ile Suriyeli öğrencilerin birinci sırada, çift uyruklu vatandaşların ikinci sırada, Azerbaycan, İran Afganistan, Irak, Almanya, Yemen, Somali olmak üzere sıralamanın devam etiğini söyledi.

 

Daha sonra Uluslararası Öğrenci Ofisi yetkilileri öğrencilere üniversite hakkında bilgi verdi. Etkinlik Kayıkhane tesislerinde öğle yemeği ile son buldu.

Başa dön tuşu