ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Başvurular Başladı…

Adayların, örgün öğretimde Doktora, Tezli ve Tezsiz yüksek lisans programlarının başvuru süreci, şartları ve ders programları ile ilgili detaylı bilgilerehttp://sosyalbilimler.cu.edu.tr bağlantısı üzerinden ulaşabileceklerini açıklayan ÇÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetimi, Uzaktan Eğitim (e-MBA) Tezsiz Yüksek Lisans programlarının içeriğine ise http://emba.cu.edu.tr bağlantısı üzerinden erişilebileceklerini bildirdi.

 

Tüm Programlar İçin Başvurular 27 Aralık 2017 Tarihine Kadar Devam Edecek.

ÇÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetiminden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Adaylarımız öncelikli olarak Enstitü web sayfasında yer alan otomasyon sistemi üzerinde yer alan (http://otomasyon.cu.edu.tr/sosyal/ogrenci/basvuru) bağlantısındaki formu doldurarak online başvurularını yapmaları gerekmektedir. Daha sonra e-devlet üzerinden aldıkları mezun belgesi (yoksa noter onaylı veya aslının aynıdır onaylı diploma ve transkript) ve bir adet fotoğrafı elden veya kargo ile Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne teslim edebilirler. Tüm programlar için başvurular 27 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecektir. Sosyal Bilimler Enstitüsü Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası içinde hafta içi  08:00-17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Belirtilen saatler arasında Enstitümüzü ziyaret ederek, başvuru belgelerinizi teslim edebilir, tercih ettiğiniz programların yapısı ve işleyişi ile ilgili sorularınızı yöneltebilirsiniz. Tezli Yüksek Lisans programlarına başvurularda Lisans Diploması ve transkripti, Doktora programlarına başvurularda Lisans ve Yüksek Lisans Diplomaları ve transkriptleri ile  ALES Belgesi ve YDS/YÖKDİL veya YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil belgesi şartı aranmaktadır. Ayrıca, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde İşletme, Yönetim ve Organizasyon, Pazarlama, İşletme ve Teknoloji Yönetimi, Bankacılık ve Borsa, Muhasebe alanlarında tezsiz ve uzaktan eğitim (e-MBA) tezsiz yüksek lisans programları;  Ekonomi, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme tezsiz yüksek lisans programları; Eğitim Fakültesi’nde Eğitim Programları ve Öğretim ile Sınıf Öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programları bulunmaktadır. Tüm tezsiz ve uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programları için ALES sınav şartı kaldırılmış olup, lisans not ortalaması ve mülakat sınavı sonucuna göre öğrenci alımı yapılmaktadır. 4 yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu tüm adaylar başvurabilir.” 

 

e-MBA Programlarında Online Olarak Yurtiçi ve Yurtdışından Katılmak Mümkün…

Ülkemizin en köklü Üniversiteleri arasında yer alan Çukurova Üniversitesi’nde e-MBA programı 2010 yılından itibaren başarı ile uygulanırken, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda mezun verdi. Uzaktan Eğitim’de öğrencilerin derslere internet üzerinden katılmaları ve her dönem sadece bir defa final sınavları için üniversiteye gelmeleri, bu programı özellikle çalışanlar, Adana dışında ikamet edenler ve engelli adaylar için çok cazip hale getiriyor. Ayrıca bu program ile öğrencilerin bulundukları şehirdeki üniversitelerle yetinmeyip, Çukurova Üniversitesi'nin sağladığı olanaklar ve eğitim kalitesi ile MBA programına katılmaları mümkün oluyor. Başvuru süreci, şartları ve ders programları ile ilgili detaylı bilgilere e-MBA programının web sayfası olan http://emba.cu.edu.tr adresinden ulaşmak mümkün. Program ile ilgili diğer bilgiler için e-MBA Koordinatörü Doç. Dr. Selçuk ÇOLAK’a (322) 338 6254 (Dahili: 294) numaralı telefondan ulaşılabilir.

Başa dön tuşu