ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesinde AB Bakanı Çelik, Abdi Sütcü Yüksekokulu’nu açıyor

Abdioğulları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, böyle bir eserin Adana’ya kazandırılmasına katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Adana’ya  olan sorumluluklarının bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Sütcü, “Bu okulumuzun  üniversitemize kazandırmasına katkı sunmakla bizi yetiştiren babamıza ve annemize minnet borcumuzu ödemek istedik. Bundan sonraki hedefimiz de annemiz adına planladığımız projeleri hayata geçirmektir” dedi. 

 

Çukurova Üniversitesi'nden alınan bilgilere göre, Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 7 bin 800 metrekare kapalı alanda inşaa edildi. 2 bin aktif öğrencisi bulunan okul, 4 bin öğrenciye hizmet verebilecek şekilde, tamamı engelsiz bina olarak tasarlandı.

 

Binada  ikisi 120, diğerleri 352 ve 368 kişi kapasiteli olmak üzere 4 adet amfi, 10 adet 50 kişilik derslik bulunuyor. Ayrıca, 2 adet 60 kişilik İlk Acil Yardım Uygula Salonu, 1 adet Ambulans İçi Eğitim Alanı, 1 Adet Yaşlı Bakımı Uygulama Salonu, 1 adet Vaka Canlandırma Hazırlık Odası, 2 adet 48 kişi kapasiteli Bilgisayar Odası, 4 adet Diş Protez Uygulama Laboratuvarı, 1 adet Ağız Diş Uygulama Salonu, 2 adet Multidisiplin Laboratuvarı, 1 adet Egzersiz Uygulama Salonu, 1 adet Elektro Terapi – Hidro Terapi Uygulama Salonu, 1 adet Fizyoterapi Uygulama Salonu, 18 adet idari büro, 3 adet Toplantı Odası, 1 adet İnteraktif Derslik, 22 adet Akademik Ofis yer alıyor. 

 

Sağlık turizminde Ortadoğu’nun çekim merkezi olma yolunda ilerleyen Adana'ya bu okulun kazandırılmasına katkı sunan Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş, Türkiye’nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastik ambalaj üreticileri arasında yer alıyor. Abdioğulları A.Ş, İstanbul Sanayi Odası’nca (İSO) açıklanan “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016" listesinde 448’inci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan İlk 1000 İhracatçı Firma araştırmasına göre de 375. sırada bulunuyor.

 

ABDİ SÜTCÜ HAKKINDA

 

Memleketi Kayseri'den 1963 yılında Adana'ya göç ederek, kullanılmış çuval ticareti yapan Abdi Sütcü’nün oğulları, babalarından öğrendikleri ticareti sanayi üretimiyle sürdürdü. Babalarının temelini attıkları şirkete “Abdioğulları” adını vererek, onu yaşatan ve halen AOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Bekir Sütcü, kardeşleri Ramazan, Mehmet ve Salih Sütcü’nün yönettiği Abdioğulları A.Ş, plastik çuval çeşitleri, tarım ipleri, ambalaj ipleri, tarımsal ve sanayi amaçlı kumaşlar, gölgelikler ve tarım alanları için koruma tüllerinini yanı sıra 2011 yılının başında faaliyete geçen yeni tesislerinde; çimento ve alçı ambalajında kullanılılan “block bottom torba” üretimi yapıyor.  Abdioğulları, kurdukları 6. fabrika ile Teknik Tekstil’e geçiş yaparak, 2013’den beri “Filback” markasıyla halı tabanında entegre üretimi de gerçekleştiriyor.

Başa dön tuşu