SİYASET

Cumhuriyet için ‘Hayır’ çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü ile birlikte Osmaniye’de referandum çalışması gerçekleştirdi.

 

CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü ve Osmaniye il örgütüyle birlikte çarşı merkezinde kurulu pazar esnafını ve vatandaşları ziyaret eden Balbay ve Tümer, 16 Nisan Pazar günü gerçekleşecek referandumda 'Hayırlı’ tercih çağrısı yaptı.

 

CHP heyeti, pazar gezisinin ardından Cevdetiye Beldesi’nde toplanan yurttaşlarla buluştu. Burada ilk sözü alan Tümer, milletvekili olarak halkın sorunlarına duyarlı davranmak zorunda olduklarını vurguladı. Osmaniye’de İl, ilçe, belde başkanları, kadın ve gençlik örgütlerine iletilen her sorunun takipçisi olacağını belirten Tümer, “Osmaniye’de milletvekilimiz olmayabilir ancak bölgenin neresinde olursa olsun Adana milletvekili olarak bana iletilen sorunların çözümü için uğraş vereceğim” diye konuştu.

 

Çocuklarımızın geleceği için çok önemli olan bir referandum süreci yaşandığını kaydeden Tümer, “Halkımızın ülkesinin geleceğini güvence altına almak adına ‘Hayırlı’ bir tercih yapacağına inanıyorum. Bu referandumda partimizin bir çıkarı olmayacak, kimseden partimiz adına oy istemiyoruz. Ülkemizin çıkarı, dirliği, birliği ve bütünlüğüne katkı sağlamak adına ‘Hayır’ tercihi bekliyoruz” dedi.

 

“CUMHURİYET YOLCULUĞU DEVAM ETMELİ”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise Polis Teşkilatı’nın 172. yılını kutlayarak başladığı konuşmasında Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreçten en kötü etkilenen kesimin polisler ve askerler olduğuna işaret etti. Tüm zorlukları aşarak bugünlere taşınan Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni bir zorlukla karşı karşıya olduğunu belirten Balbay, “Tarihimiz ve Cumhuriyet kazanımları bir bütündür.

 

Yapacağımız oylama Cumhuriyet’in geçmişten gelen uzun yolculuğunun devamını sağlamalıdır. Tüm her şeyi bir kişiye teslim edeceğimiz bir yol ayrımı olmamalıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hür iradesinin ipotek altına alınmasına izin vermemeliyiz. Herkes bunun muhakemesini iyi yapmalıdır.

 

Dünyanın bütün ülkelerinde seçilen başkanların kendisine vekalet edecek kişileri kendisi belirlemez, halk belirler. Örneğin Cevdetiye’deki bir muhtarımız mahalleden ayrılması gerektiğinde yerine azasından başkasını bırakamaz. Mesela damadını yerine getiremez. Halbuki yeni anayasa paketinde Cumhurbaşkanı’nın kendisine bir veya daha fazla yardımcı atayabileceği belirtiliyor. Halkımız kendi iradesini ortaya koymalı ve dünyanın hiçbir yerinde örneği bulunmayan bu başkanlık sistemine geçit vermemelidir” diye konuştu.

 

Balbay, devlet yönetiminde her şeyin hukuki kurallarla yönetilmesinin esas olduğunu sözlerine ekledi. CHP’li Balbay, Tümer ve beraberindekiler daha sonra rahatsızlığı nedeniyle evinde dinlenen Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Başa dön tuşu