BÜYÜKŞEHİR

Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.

Böylece bütün dünyayı şaşkına çeviren Mustafa Kemal Atatürk, mazlum milletlere de umut olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk bununla yetinmeyerek, silah arkadaşları ve Türk milletiyle birlikte kazandığı askeri başarıyı Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefini muasır medeniyetler seviyesi olarak belirlemiş, bunun için hayata gözlerini kapayana dek bütün gücü, birikimi ve enerjisiyle çalışmıştır.

Dini bayramlarımız da, ulusal bayramlarımız da bizler için kutsal ve çok önemlidir. Ulusal bayramlarımız arasında Cumhuriyet Bayramı şüphesiz ki bir başka anlam ve öneme sahiptir.

Cumhuriyet sayesinde bugün halk çocukları ülkeyi yönetebiliyor, vatandaşlarımız kendisini kimin yöneteceğine karar verebiliyor.

Temelde Cumhuriyet olmadan çağdaşlaşmamız, demokrasiyi daha köklü hale getirmemiz, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız, yüzü geleceğe dönük, zengin, varlıklarından milletin tamamının yararlandığı bir ülkeye, topluma sahip olmamız mümkün değildir.

Cumhuriyet mücadelesini sonsuza kadar unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Hemşehrilerimin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyet’in ilelebet payidar kalacağına bütün kalbimizle inanıyor, bunun gereklerini son nefesimize kadar yerine getireceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Bu vesile ile bizlere Cumhuriyeti armağan eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile bu uğurda canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

 

Halk çocuklarının halk tarafından seçilmesini sağlayan Cumhuriyetimizin 96. yılı kutlu olsun…

Başa dön tuşu