BÜYÜKŞEHİR

Cumhuriyet neslinin yegane yetiştirici öğretmenlerdir

‘’TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GELECEĞİNİ ÖĞRETMENLERİMİZ İNŞA EDECEK’’

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajda Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa edecek olan Türk Gençliğinin yegane yetiştiricisinin öğretmenler olduğunu vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, tüm öğretmelerin sevgi ve hürmetle anıldığı anlamlı bir yıl dönümünün içinde bulunulduğunu ifade ederken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verilmesinin üzerinden 89 yıl geçtiğini hatırlattı.

 

’ÖĞRETMENLERİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ ŞART’’ 

Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerin, Türk Milleti’nin varlığı açısından taşıdığı önemin hiçbir şeyle kıyaslanamayacağını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, yüksek idealleri olan Türkiye’nin hedeflerine ulaşmak için önceliğinin geleceğin mimarı olan öğretmenlerin sorunlarına eğilmesi gerektiğine dikkat çekerken ‘’Millet olarak belirlediğimiz amaçlara gidebilmemizin yolu, hızı ve kalitesi doğal olarak öğretim kadrosunun niteliği ve huzuru ile yakından alakalıdır. Bu kutsal mesleğin mensuplarının biriken sorunları çözülemediği sürece gelecek kuşakların iyi yetişmeleri ve donanımlı olmaları sağlanamayacak, bu kapsamda ortaya çıkacak külfetler maalesef telafi edilemeyecektir’’ dedi.

 

‘’EĞİTİM SİSTEMİNE EĞİTİMCİ KİŞİLER MÜDAHİL OLMALI’’

Eğitim sisteminin her geçen gün reform yapılıyormuşçasına başka bir şekle büründürüldüğü Türkiye’de öğretmenlerin fikir ve önerilerine önem verilmesinin şart olduğunu, sürekli değiştirilen eğitim sisteminin ancak eğitimci olan kişilerin müdahaleleri ile sorunsuz hale getirilebileceğini söyledi. Başkan Sözlü, mesajını şu cümlelerle sonlandırdı:

Başa dön tuşu