GENEL

Cumhuriyetimizin temelleri 23 Nisan 1920’de Atılmıştır

Yeşiltaş, “23 Nisan 1920’de hem Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açılmış, hem de Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. 23 Nisan'ın aynı zamanda çocuk bayramı olarak kutlanması Türkiye'nin sadece ülkemizdeki değil, tüm dünya çocuklarına verdiği değeri simgelemesi bakımından son derece anlamlıdır” dedi. 23 Nisan 1920 tarihinin bağımsız Türk Devleti’nin demokrasiye geçiş günü olarak nitelendiren Yeşiltaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

 

Kurtuluş mücadelesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan 1920 tarihi, bağımsız Türk Devleti’nin demokrasiye geçiş günüdür. İşgal girişimlerine başkaldıran Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı ile tarih önünde büyük bir sınav vermiş, haklılığını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda bugünü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan ederek çocuklarımıza hediye ettiği içinde ayrı bir önem taşımaktadır.

 

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, çağın gereklerine uygun olarak kendilerini yetiştirip, ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkaracaklarına, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaklarına inancımız tamdır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, tüm çocuklarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım”

Başa dön tuşu