SİYASET

CUMHURİYETİN KURUCUSU CHP 95 YAŞINDA

İl Başkanı Av.Emrah Kozay’ın il Başkanları toplantısı ve parti genel merkezinin organize ettiği kutlama programı için Ankara’da olması nedeniyle katılamadığı kutlamaya Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 26.Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 22.Dönem Adana Milletvekili Ziya Yergök, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNUP İSTİKLAL MARŞI SÖYLENDİ

İl Başkan Yardımcısı Halime Ünlü ile Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Çukurova İlçe Başkanı Zihneti Emre ve Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra katılımcılar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı söyledi.

“CUMHURİYETİ KURAN PARTİ”

İl Başkan Yardımcısı Halime Ünlü, yaptığı konuşmada “Halk Fırkası” adıyla bizzat Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Cumhuriyeti kuran parti olduğunun altını çizdi.

“CUMHURİYET DEVRİMLERİ CHP ARACILIĞIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi aracılığıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet devrimleriyle birlikte ulusun, kulluktan kurtulup yurttaş, birey haline geldiğini dikkati çeken Ünlü, “Cumhuriyet Halk Partisi, saltanatı kaldırıp, hilafete son veren, laiklik ilkesiyle din ve devlet işlerini birbirinden ayıran; kurtuluş mücadelesinin ardından yokluk ve yoksulluk içindeki ülkemizde tarımı ve sanayiyi ayağa kaldıran, kadınları toplumun asli unsuru haline getiren, ülke ekonomisine can veren iktisadi işletmeleri kuran;  Osmanlı’dan kalan borçları ödeyen, köy enstitüleri ve toprak reformuyla Anadolu aydınlanmasını başlatan; insanları etnik köken, din, dil, ırk gibi farklılıkları nedeniyle ayrıştırmayıp, herkesi kucaklamış, ulusal birliği sağlayıp, hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendiren; çok partili sisteme geçişi sağlayarak Türkiye’ye demokrasiyi getiren partidir” dedi.

“ONURLU, GURURLU, MUTLUYUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük bir aile olduğunu dile getiren Ünlü, “Bu ailenin birer ferdi olduğumuz için onurlu, gururlu ve mutluyuz. Bugün her yurttaşımızın sahip olduğu haklarda önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin imzası vardır.Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes için vardır ve Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin, laikliğin ve özgürlüklerin de güvencesidir. Emekten, özgürlükten, adaletten, haktan, hukuktan yana, halkın refahı, mutluluğu, ülkemizin geleceği için sorumluluk duygusuyla halkçı politikalar üreten, tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diye konuştu.

“ATATÜRK’ÜN İKİ BÜYÜK ESERİNDEN BİRİ”

 

Ülkemizin kurtarıcısı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ sözlerini anımsatan CHP Adana İl Başkan Yardımcısı Halime Ünlü, her CHP üyesinin önemli sorumluluklara sahip olduğunu belirtti. Ünlü, “Bu bilinçle birlik ve beraberlik içinde, el ele, omuz omuza mücadele edip, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ilk olarak önümüzdeki yerel seçimlerde ardından da genel seçimlerde iktidara taşımak zorundayız. Bunu başaracak güce de inanca da sahibiz. Birlikte başaracağız. Bu vesileyle başta Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyor, büyük ailemiz CHP’nin 95. yaşını kutluyorum” şeklinde konuştu. 

Başa dön tuşu