SİYASET

DAHA DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE’Yİ SİZ KURACAKSINIZ

ANKARA – CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, 19 Mayıs 1919’un Türk tarihinin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek gençlere seslendi: “Daha demokratik, daha güzel bir Türkiye, sizlerin emeğiyle kurulacaktır. Sizlere inanıyoruz ve güveniyoruz” dedi. 

 

Sümer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin 101 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla fiili olarak başladığını belirten Sümer, “Türk tarihinin önemli bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919’un ruhu günümüz için de yol göstericidir” dedi. 

 

Sümer, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından Türk Milleti için koşulların giderek kötüleştiğini ve çıkış yolları arandığını anımsatarak mesajında şunları kaydetti: 

 

“Tek kurtuluş ve çıkış yolu vardı. O da emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesi ve vatan savunmasıydı. O mücadele ve savunma, dünyada benzeri zor görülür bir bağımsızlık savaşını ve ardından da demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yarattı. 

Bizler de 101 yıl önce ortaya konulan iradenin verdiği güçle bu ülkeye sahip çıkıyoruz, aydınlanmayı savunuyoruz ve tüm vatandaşlarımızı ayrım yapmadan kucaklıyoruz. 

 

Büyük Önder Atatürk’ün “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” sözleriyle Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimize de seslenmek isterim. 

 

Sevgili kardeşlerim;

Milletimiz dün olduğu gibi bugün de sizden çok şey bekliyor. Daha demokratik, daha güzel bir Türkiye, sizlerin emeğiyle kurulacaktır. Sizlere inanıyoruz ve güveniyoruz. 

 

İçinden geçtiğimiz salgın günlerinde 19 Mayıs ve kurtuluş coşkusunu saat 19.19’da balkonlarımızda, pencerelerimizde okuyacağımız İstiklal Marşı ve Gençlik Marşıyla kutlayacağız. 

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.”

 

Başa dön tuşu