GENEL

DASİFED, İŞ DÜNYASININ BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

DASİFED, iş dünyasının beklentilerini açıkladı

HATAY – Doğu Akdeniz Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (DASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci, “24 Haziran 2018’de açılan sandıklarla beraber 5 sene süreyle ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanını ve milletvekillerimizi seçtik. Tüm ülkemize hayırlı olsun. Artık bundan sonra sorunları değil çözümleri, geçmişi değil geleceği hedefleyerek ülkemizi gelişmiş ülkeler düzeyine çıkartma zamanıdır” diye konuştu.
 “VAKİT KAYBETMEMELİYİZ”
“Vakit kaybetmeden, onlarca yıl gelişmemizin önünde ayak bağı olan Orta Gelir, Orta Eğitim ve Orta Demokrasi Tuzaklarından kurtaracak yeni yapılanma içerisinde kolları sıvayıp yola koyulmalıyız” diyen Ekinci, “Tabiki bunu milletle el ele olmanın verdiği güçle yapmanın sürdürülebilir bir gelecek için olmazsa olmaz olduğu açıktır. Hukuk devletinin ve özgürlüklerin en ileri demokrasiler düzeyinde gerçekleştirilmesi, 81  milyonun yaratacağı katma değeri zirveye çıkaracaktır” dedi.
“ANAYASA, TÜM VATANDAŞLARI EŞİTLİK İLKESİNDE KAPSAMALI”
Ekinci, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tüm paydaşların katılımcılık esasıyla kanun yapma, yerelde ve genelde partiler arası uzlaşma ile etkin denetim mekanizmasının tüm unsurlarının hayatageçmesi gerektiğini kaydetti. Yasama ve yürütmenin kapsamlı bir reform ve politika gündemine yer vermesinin önemini hatırlatan Ekinci, “Gelişmiş Batı ülkelerinde uygulanan anayasaların tüm vatandaşları eşitlik ilkesinde kapsayan bir yapıda olduğu göz önüne alınarak Türkiye’de de bütünleştirici, bireysel hak ve özgürlükler dikkate alınarak toplumun tüm kesimlerini eşitlik ilkesinde kapsayıcı bir sivil anayasa hazırlanması da önem taşımaktadır” diye konuştu.
“HAKSIZ REKABETE YOL AÇAN BÜTÜN ENGELLER KALDIRILMALI”
Türkiye’yi en geç 5 yıl içinde bulunduğu seviyeden gelişmiş ülkelerle rekabet edecek seviyeye çıkarmanın mümkün olacağını ifade eden Ekinci, “Bunların zor olduğunu hiç sanmıyorum. Mesela; kadın-erkek eşitliğinisağladığımızda yurt içi yıllık hasılayı 250 milyar dolar arttırabiliyoruz. Sanayi, tarım ve hizmetleri kapsayan bütün sektörlerde haksız rekabete yol açan Kapasite Fazlalıklarını, Kayıt Dışını, Dampingli ve Dış Devlet Teşvikli İthalatı ortadan kaldırdığımızda, iş insanlarımız ihtiyaç duyduğu gerekli sermaye birikimine sahip olacak ve yüksek teknolojiye sahip tesis yatırımlarıyaparak  katma değeri yüksek ürün ve hizmetler üretecek ve  dünya pazarlarında rekabetçi bir konumda yerini alabilecektir” diye konuştu.
ENDÜSTRİ 4.0 DEVRİMİNE İŞARE ETTİ
Tüm dünyayı etkiliyen Endüstri 4.0 devriminin önemini vurgulayan Ekinci, şunları söyledi:
“Yüzyıllardır süren gecikmelerle ancak yakalayabildiğimiz endüstri 1.0, 2.0 ve kısmen 3.0 devrimleri artık miadını doldurmuştur. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere artık işçilik maliyetini neredeyse sıfıra indirgeyen Endüstri 4.0 devrimini gerçekleştirme yarışına tüm dünya ülkeleri girmiştir. Bu devrimde de geç kalmamız durumunda pazarda rekabet edemeyerek iş verenlerimiz işyerlerini, işçilerimiz de işlerini kaybedeceklerdir. Dolayısıyla Endüstri 4.0. devrimi bir keyfiyet değil, mecburiyettir. Önümüzdeki 15 yılı hedef alarak bu yarışta ön saflarda yer almamız Devlet ve Özel Sektör İşbirliği içinde yukarıda sözünü ettiğimiz  ortamı yaratarak gerçekleştirmemiz mümkündür. 
KOMŞULARLA SIFIR SORUN POLİTİKASI VE AVRUPA BİRLİĞİ
Bütün bunların yanında “Komşularla  Sıfır  Sorun Politikası” ile bir zamanlar yakaladığımız yüksek ekonomik ve sosyal büyümeye aynı politikayı sürdürerek ulaşmamız mümkün olacaktır. Avrupa Birliği normlarıyla bütün farklılıklarımızı gözden geçirerek AB ile uyumlu hale gelmemizin yaratacağı etkinin de sosyal ve ekonomik büyümemizde önemi büyüktür. 
CUMHURBAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİNİ KUTLADI
Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere DASİFED’in kapsamı içerisinde yer alan Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerimizden seçilen milletvekillerimizin yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni dönem tüm milletvekillerimizin sahip oldukları azim ve güçle,  milletimizi, gelişmiş ülke toplumlarının sahip olduğu saygı ve  refaha kavuşturacakları inancıyla tebrik eder, ülkemize hayırlı olması dileklerimizle başarılar dileriz.”

Başa dön tuşu