GENEL

Demokrasi şehidi Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyoruz

Başkan Esendemir; Yönetim Kurulu adına yayınladığı mesajda şu görüşleri paylaştı:

“Ülkemizin aydınlık yüzü, Türk halkının sağduyulu vicdanı, ifade özgürlüğünün yılmaz savunucusu, Türk Basınının gurur abidesi UĞUR MUMCU’yu katledilişinin 27.yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Hukukçu kimliğiyle ülke gerçeklerini irdeleyen, karanlık güç odaklarını deşifre eden, ülkemiz üzerine oynanmak istenen senaryoları tüm çıplaklığıyla orta yere seren, ülkemizin demokrasi şehidi gazeteci Uğur Mumcu, bundan 24 Ocak 1993’te evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Hayalini kurduğu eşit, laik ve tam bağımsız Türkiye için aklını ve enerjisini kullanan Uğur Mumcu’yu katleden hainler; Türkiye’nin toplumsal belleğini silmek istedi. Kimsesizlerin kimsesi, güçsüzlerin sesi, haklının destekçisi olan Uğur Mumcu; aydın olmanın yanı sıra toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde ülkemizi daha ileriye taşıyabilmek için mücadele etti.

araştırmacı gazeteci Mumcu’yu katledenlerin hala bulunmaması, bu suikastin üzerindeki esrar perdesinin aralanmaması, faillerin hala korunuyor olması, ülkemizin demokrasi karnesi için kapkara bir lekedir. Katillerin bulunmasının devletin namusu olduğunu söyleyenlerin, bu sözün arkasında duramaması, eli kanlı çeteleri ve hain güç odaklarını cesaretlendirmektedir.

Ülkemizin; laik, demokratik ve çağdaş hukuk devleti olması için çalışan, din ve vicdan özgürlüğünü savunan, ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması için mücadele eden, Türkiye’nin uygar milletler arasında saygın bir yere ulaşması için çaba sarfeden UĞUR MUMCU’yu aramızdan ayrılmasının 27.yıldönümünde saygı ve özlemle anıyor, katillerinin bir an önce bağımsız yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz.”

 

Başa dön tuşu