SİYASET

Demokrasiye sahip çıkın

CHP eski milletvekili Ziya Yergök, Milletvekili adayı Zeynep Canan Billor ve partilileriyle hayırlı çalışmalar yürüten Tümer, Ceyhan Yeşildam’da vatandaşların geleceğine ilişkin öngörülerde bulundu.

 

“HAYIRLI BİR GELECEK”
Başkanlık sistemin demokratik parlamenter rejimi değiştirme girişiminden başka bir şey olmadığını, Türkiye’nin sadece bir kişinin emelleri uğruna kaosa sürüklenemeyecek kadar büyük ve değerli bir ülke olduğunu kaydeden Tümer, “Tüm vatandaşlarımızı ülkesine ve demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyorum. Bir kişi yerine ülkenizin geleceğini düşünün. Halkımızın hayırlı bir geleceğe imza atacağına inanıyorum” dedi.

 

BAŞBAKAN, KENDİYLE ÇELİŞİYOR
Tümer, ‘Başkanlığa Hayır’ çalışması kapsamında Kürkçüler Yürekli’de de vatandaşları selamladı, hayırlı işler diledi. İktidarın vatandaşın sorunuyla ilgilenmek yerine dünyada eşi benzeri olmayan bir başkanlık sistemi dayatmasının anlamsızlığına işaret eden Tümer, Başbakan Binali Yıldırım’ın da kendi kendini yok saymasından Başbakanlık makamını hor görmesine kadar bir çok konuda çelişkiler ve ikilemler yaşadığını söyledi. 

 

 

Tümer, 16 Nisan’da ‘Hayır’ tercihiyle vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasiye, parlamenter sisteme, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu