SAĞLIK

Diş teli taktıran halkımız müsterih olsun

“OLMUŞ”, “OLABİLİR” GİBİ SÖYLEMLER DOĞRU DEĞİLDİR

Adana Diş Hekimleri Odası ve CADA Academy birlikteliğiyle düzenlenen Güney Çalışma Grubu toplantısında diş hekimliğindeki yenilikleri ve değişen teknolojiyi çok yakından takip ettiklerini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Adana'da burun ameliyatı sonrası 24 yaşındaki bir genç kızın hayatını kaybetmesinin kullandığı diş telinden kaynaklandığının öne sürülmesi doğru bir yaklaşım olmadığı gibi bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur. Herhangi bir kanıta dayanmadan “olmuş”, “olabilir” gibi söylemler doğru değildir. Ameliyat olacak her hasta hekiminin sorumluluğundadır.” dedi.

 

HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN

Ortodontinin bir bilim dalı olduğunu, tüm dünya’da milyonlarca insanın ortodontik tedavi ile çapraşık dişlerini düzelttirerek güzel ve estetik dişlere sahip olduklarınında altını çizen Başkan Dt. Fatih Güler, “Ortodontik tedavi ile dişler normal çiğneme fonksiyonunu yerine getirmeye başlar. Tüm tedaviler diş hekiminin nezaretinde olur. Ağız hijyeni sürekli takip edilir. Enfeksiyonel bir durum söz konusu değildir. Cerrahi müdahale gerektiren ameliyat olacak her hastanın sorumluluğu ameliyatı yapan hekimdedir. Enfeksiyon ihtimali olan bir etken varsa hastanın ameliyatından önce tedbir alınmalıdır. Ameliyatlardan sonra herhangi bir kanıta dayanmadan “olmuş”, “olabilir” gibi söylemler doğru değildir. Böyle söylenmiş olmasını diş hekimleri camiası olarak Ortodonti bilim dalında çalışan meslektaşlarımızın diş hekimlerinin görev ve sınırları içerisinde kalarak yaptığı işlere, akla ve bilime aykırı görüyoruz. Halkımız müsterih olsun. Yapılan ortodontik tedaviler kolay kolay enfekte olmaz.” diye konuştu.

 

Başkan Dt. Fatih Güler’in konuşmasının ardından ‘Dijital Gülüş Tasarımı ve Planlama’ konusuyla Dt. Onur Öztürk, ‘İmplantüstü Restorasyonlardaki Estetik Başarısızlıkların Çözümü’ konusuyla Dr. Mehmet Dikmen, ‘Dijital İmplantoloji’ konusuyla Prof. Dr. Çağrı Ural, ‘Preperasyon, Retrakisyon, Ölçü Teknikleri’ konusuyla Doç. Dr. Emir Yüzbaşıoğlu, ‘CEREC Workshop, Dijital İş Akışında Hızlı ve Başarılı Tasarımlar İçin İpuçları’ konusuyla Dt. Ceylan İlhan birer sunum yaparak katılımcı diş hekimlerine bilgi aktardı.

 

Başa dön tuşu