YAŞAM

Doğan’dan, 23 Nisan mesajı

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Ali Doğan,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu belirten Doğan, “23 Nisan tarihi, uluslararası bir bayramımız olması yanında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97. Kuruluş Yıl Dönümüdür” dedi.

 

Doğan, 23 Nisan 1920’nin, milletimizin canı ve kanı pahasına verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ardından demokratik, laik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve halkın kendi geleceğine sahip çıktığı gün olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

 

 “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Gazi Meclisimiz, 97 yıl önce tüm dünyaya bağımsızlığın kayıtsız ve şartsız Türk milletine ait olduğunu duyurmuştur. Kahramanlık destanları yazılarak kurulan cumhuriyeti bize emanet eden Atatürk’ün gösterdiği yolda hiç durmadan ve yılmadan çalışacağız. Ulusumuzun ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin temel niteliklerini sonsuza kadar koruyacağına olan inancımız sonsuzdur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97. Kuruluş Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgi, barış ve dostluk duygularının başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya ülkelerinde egemen olmasını diliyorum.”

Başa dön tuşu