YAŞAM

Dondurucu Soğukta Elektrik Arızalarını Gideriyorlar

Feke’de bir haftadır aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle elektrik hatları hasar görmüş ve bir çok direk devrilmişti. Kar fırtınası ile birleşen, buz yükünün şebekeye verdiği hasarların giderilmesi ve enerjinin sürekliliğini sağlanması için   Enerjisa Toroslar EDAŞ Tufanbeyli ekipleri  ile Feke ve  çevre köylerinde de gece gündüz çalışıyor.

 

Uzmanlar, karın hatlar üzerinde oluşturduğu buz yükü nedeniyle iletkenlerin koptuğunu, izolatörleri kırıldığını ve buna bağlı olarak birçok demir direğin yıkıldığını ifade ederek devam eden kar fırtınasının enerji verilmesini imkânsız hale getirebildiğini dile getirdi.

 

Ekipler, zorlu kış şartlarında metrelerce kar altında yürüyerek arızalanan elektrik hatlarına müdahale etmeye çalışıyor. Kar ve rüzgâr nedeniyle oluşabilecek elektrik arızalarının mağduriyet yaşatmaması için yoğun çaba gösteriyor. Ülke genelinde etkisini giderek artıran olumsuz hava koşulları yüzünden enerji arzında sıkıntılar yaşanabiliyor. Arızalara en kısa sürede müdahale etmeye çalışan ekiplere yoğun kar yağışı ve arazi koşulları  zor  yaşatırken onarım faliyetlerinde  aksamalar yaşanabiliyor. 24 saat esaslı çalışan arıza ekipleri,onarım çalışmalarına araçla gidebildikleri noktalara intikal ediyor. Aracın ulaşmadığı alanlara ise sırtlarında kilolarca ağırlıktaki malzemeyle metrelerce yolu karı yara yara ilerleyen ekipler arızanın bulunduğu bölgeye zor şartlarda ulaşarak, arızayı onarmak için yoğun çaba sarf ediyor.

 

Tufanbeyli ve Feke İlçesine bağlı köylerin çoğuna kısa sürede enerji veren Enerjisa TOROSLAR EDAŞ ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürmekte ve müşterilerinin kesintisiz enerji kullanması için var gücüyle çalışmaktadır.

Başa dön tuşu