YAŞAM

Down Sendomlu Çocukların Yüzü Güldü

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Adana Beşocak Lions Kulübü dönem başkanı Nurdan Çalışkan; ‘Bildiğiniz gibi 21 Mart Down Sendromu  Farkındalık günü idi. Her çocuk gibi Down Sendromlu çocuklarda farklı zeka seviyesine  yetenek ve kişiliğe sahiptirler. Erken yaşlarda başlatılan eğitim programlarıyla çocuğun gelişimini en erken yaşlardan itibaren desteklenmesi en önemli konudur. 

 

Bizde bu anlamda, Adana Beşocak Lions Kulübü olarak Çukurova Aktif Değişim Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nde Down Sendromu 3 – 5 yaş aralığı  çocuklar için, Dil Konuşma Odası tefrişi yapmak istedik. 34 farklı set Dil Konuşma Materyalleri alımı gerçekleştirdik." 

 

Çalışkan, "Odayı halı kapladık, yere minderler yaptırdık, odanın  gereksinimlerini  yaptık. Böylece Down Sendromlu çocuklar için  Dil Konuşma Odasını hazırlamış olduk burada çocuklara Dil Konuşma Eğitimi verilecek. Down Sendromluların  eğitim ile hayata uyum  sağladıklarını biliyoruz." Dedi.

 

Çalışkan konuşmasını Çukurova Aktif Değişim  Özel Eğitim  Rehabilitasyon Merkezi Yönetimine  ve Açılışı yapan Genel Yönetmen Ömer Ruhi Eryurt’a  teşekkür ederek bu özel çocuklarımızı sevgiyle kucaklayın ve hayatlarınıza dahil edin diyerek noktaladı.

Başa dön tuşu