BÜYÜKŞEHİR

Down sendromlu çocuklara kuru fasulye pilav ziyafeti

Yarım asırlık Hayrettin Baba Aşevi’nde gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen down sendromlu çocuklar, Adana Aşçılar ve Partacılar Derneği (ADAPADER) yöneticileriyle birlikte neşe içinde lezzetli yemekleri yedi.
 

SEVGİYLE PİŞİRİLEN YEMEKLER
Adana mutfağının eşsiz lezzetlerini için uluslararası ve ulusal festivallerde tanıtan ve gastronomi turizminin gelişmesine önemli katkılar sunan Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER), anlamlı bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı. Usta aşçılar, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Seyhan Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin öğrencisi olan down sendromlu çocukları misafir etti. Kromozon anomalisi çocuklar, 50 yıldır hizmet veren Hayrettin Baba Aşevi'nde gerçekleştirilen etkinlikte eğitmenleriyle birlikte kuru fasulye ve pilav ziyafeti yaşadı. ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen, lokantanın işletmecisi Hakan Balıkçı ve yönetim kurulu üyeleri, down sendromlu çocuklara kendi elleriyle yemek ikram etti.

 

“ONLARIN EKSİĞİ DEĞİL, FAZLASI VAR”
Çocuklarla yakından ilgilenen ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen, down sendromunun bir hastalık değil genetik bir farklılık olduğunun toplumda daha iyi anlaşılması için sosyal sorumluluk anlayışıyla katkı sağladıklarını belirtti. Seyhan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Oğuzhan Kibar ise ADAPADER yönetimine özel çocukları konuk ettikleri için teşekkür etti. Yöresel tatlıların da sunulduğu etkinliğin sonunda Başkan Derviş Göçmen, Hayrettin Baba Aşevi işletmecisi Hakan Balıkçı’ya alkışlar eşliğinde teşekkür madalyası takdim etti.

 

Başa dön tuşu