SEYHAN

Dünyanın en minik bebek kedisi Adana Seyhan’da

Seyhan Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi’ne geçtiğimiz hafta sonu tedavi edilmek ve kısırlaştırılmak için getirilen sokak kedisi, yapılan ön kontrolde hamile olduğu tespit edildi. Merkezde bulunan 2 veteriner tarafından yapılan devam kontrollerde kedinin sağlık durumu dikkate alınarak yavrusunun sezaryenle alınmasına karar verildi.  Kediler normalde 60 gün ve sonrasında doğum yaparken sağlık durumu kritik olan 30-35 günlük hamile sokak kedisi acil ameliyata alındı. 2 veteriner ve sağlık teknikerlerinin katılımıyla sezaryenle kedinin yavrusu alındı.

10 SANTİM VE SADECE 10 GRAMLIK “MUCİZE”

Seyhan ilçesinde yaklaşık 40 bin sokak hayvanının kontrolsüz üremesini önlemek amacıyla çaba harcayan merkezde görevli veteriner ve sağlık ekibi bu kez doğumda sadece 10 Cm uzunluğunda ve 10 gram ağırlığında  “Mucize” adı verilen bebek kedinin yaşatılması için çaba harcadı. Kediler normalde 70-110 Gram arasındaki bir ağırlıkla doğuyor. Sadece 10 gramlık “Mucize” yavru kedi her yeni doğan kedi gibi görmediği ve duymadığı için sağlık ekibi tarafından özenle annesinden süt emmesi için yaklaştırılıyor.

MUCİZE “BEBEK KEDİ” HER YENİ GÜN YAŞAMA TUTUNUYOR

Seyhan Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Evren Sonyürek, yavru kedinin emme refleksi geliştiği için yaşama şansının yükseldiğini söyledi. Her gün gram gram büyüyen yavru kediye, görmeye, duymaya ve kendi başına beslenebilecek duruma gelene kadar özel bakım uygulanacağını aktaran Sonyürek, yavru kedinin daha sonra Seyhan Belediyesinin ilçe genelindeki 84 sokak hayvanlarını besleme noktalarından birinde doğal yaşam alanına bırakılacağını belirtti.

BAŞKAN AKAY’IN AÇTIĞI MERKEZDE 860 KISIRLAŞTIRMA OPERASYONU TAMAMLANDI

 Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın 4 Ekim Hayvan Hakları Günü’nde müjdelediği “Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi” Kasım 2019’da açılmış ve sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin kontrolsüz üremesinin önlenmesi için kısırlaştırılma işlemine başlanmıştı. Pandemi sürecinde verilen zorunlu ara dışında bu güne kadar merkezde 860 kedi ve köpeğin kısırlaştırılma işlemi sorunsuz olarak tamamlandı.

Seyhan Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Sokak hayvanları bakım ve kısırlaştırma merkezinde 2 Veteriner, 3 tekniker ve 5 personel bulunuyor. Merkezde günde ortalama 15 kısırlaştırma işlemi yapılabiliyor. 

Başa dön tuşu