YAŞAM

“Duyarlı Adana halkı Halep’i görmezden gelmeyecek”

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, güvenli bölgenin bulunmadığı Halep’te; kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan on binlerce masum insanın zor günler geçirdiğini söyledi. Saygılı, Halep halkının, bir yandan kurşun ve füzelerden korunmaya çalışırken, diğer yandan soğuk, açlık ve hastalıklarla mücadele ettiğini vurguladı.

 

HALEP ACİL EYLEM PLANI DEVREDE

Türk Kızılayı’nın, yaklaşık 2 yıldır “görmezden gelmeyin” sloganıyla yürüttüğü Suriye şartlı insani yardım kampanyalarına devam ettiğini kaydeden Saygılı, Halep’te yaşananlar için de acil eylem planının hayata geçirildiğini belirtti. Bu çerçevede öncelikle halkın güvenli bölgeye geçirilmesinin planlandığını ifade eden Saygılı, bu insanların daha sonra kapasiteleri artırılan kamplara yerleştirilerek koruma altına alınmalarının gündemde olduğunu kaydetti.

 

ADANA’DAN HALEP’E YARDIM TIR’LARI KALKACAK

Ulusal çaptaki insani yardım kampanyasının tüm illerde olduğu gibi Adana’da da yürütüldüğünün altını çizen Ramazan Saygılı, tüm Adanalılara kampanya konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Saygılı, “Komşumuz, gönül coğrafyamız Suriye’de uzun süredir bir insanlık dramı yaşanıyor. En acısı da sivillerin, masum çocukların, yaşlıların, kadınların savaşın orta noktasında sıkışıp kalmaları. Hem savaş hem de açlık nedeniyle ölümle burun buruna gelmiş durumdalar. Sağduyulu Adanalıları bu kez de Halep için yardıma davet ediyoruz. Kullanılmamış kışlık giyim, gıda ve nakdi yardımlarınızı bize ulaştırabilirsiniz. Gelin bu masum insanların yaralarını birlikte saralım” dedi.

Saygılı, Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından toplanacak insani yardım malzemelerinin, en kısa sürede TIR’larla Halep sınırına ulaştırılacağını kaydetti.

 

“HALEP” YAZIP 2868’E YOLLA, 10 TL BAĞIŞLA

Kampanyaya şahsen veya banka yoluyla bağışlar yapılabildiği gibi, kullanılmamış kışlık giyim, battaniye ve raf ömrü en az 6 ay olmak üzere gıda yardımları da kabul ediliyor. Ayrıca, 2868’e gönderilen “Halep” mesajı ile kampanyaya 10 TL değerinde nakdi yardımda bulunulabiliyor. Detaylı bilgi almak isteyenlere, Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin 0322 4571923 numaralı telefonunu aramaları veya Kurtuluş Mahallesi 64016 Sokak Kızılay Apartmanı adresine ulaşmaları halinde kampanya hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Bağışta bulunmak isteyenler için Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin hesap numarası ise Ziraat Bankası  1868-6039 IBAN NO: TR 17 0001 0017 8300 0018 6860 39.

Başa dön tuşu