GENEL

Ecz. Özkan, “SGK’nun zarara uğraması önlenecek”

“BÜROLAR MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE KURULMAKTADIR”

Adana Eczacı Odası (ADEO) ve ÇÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği birlikteliği ile onkoloji hastalarının ilaca ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıları çözmek adına birkaç yıl önce ADEO İlaç Danışma Ve Temin Bürosu kurduklarını hatırlatan ADEO Başkanı Ecz. Ersun Özkan, yaptığı açıklamada “Balcalı Hastanesinin haricinde Başkent Üniversitesi Hastanesi ve Numune Eğitim ve Araştırma Hastanelerimizde de kurduğumuz bu bürolar sayesinde hastalarımızın ilaca erişim konularında yaşadıkları sıkıntıların büyük bir kısmını ortadan kaldırmıştık. Bugün başhekimliğimiz ile birlikte ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanemizde yatan hastalar, günübirlik tedavi gören hastalar ve ayakta tedavi gören hastalarımızın ilaca ulaşımını kolaylaştırmak adına mevzuat çerçevesinde kuracağımız Adana Eczacı Odası İlaç Danışma Ve Temin Bürosu ile hastalarımıza hizmet vermeyi yeniden planlıyoruz”

 

“BÜROLARIMIZ İLE RANT KAVGASINI ENGELLEYECEĞİZ”

Özellikle kan hastalarının kullandığı yüksek fiyatı olan ilaçlarda firmalar arasında yaşanan etik dışı rekabet’in doktor ve eczacılarıda zorda bıraktığını ifade eden Başkan Ecz. Özkan, “Hekim ve eczacı dışındaki üçüncü kişiler tarafından, hastalara hastalıkları ile ilgili reçeteleri karşılığı paralar verilerek hastalar dolandırılmakta ve hastaların üzerinden rant sağlanmaktadır.

 

Bu vesile ile de ilaçlarının daha çok satılmasına neden oluyorlar. Diğer taraftan ise hastaların ihtiyaçları olmamasına rağmen ilaç yazdırmaları sonucu Sosyal Güvenlik Kurumu’da boş yere bu ilaçların parasını ödediği için zarara uğratılmış olmaktadır. İşte kuracağımız bu büro sayesinde; özellikle bu tür ilaçları kullanan hastalarımızın hekim ve eczacı dışındaki 3. kişileri devreden çıkartarak hastaların güvenli bir şekilde rahatsız edilmeden, kandırılmadan, hekimlerine muayene olmalarını ve ilaçlarını eczanelerden almaları sağlanacaktır”

 

“KAMU ÇIKARI ADINA ÖNEMLİ BİR ADIM”

Başkan Ecz. Özkan, “Eczacı Odaları sadece eczacıların değil, hastaların ve kamu çıkarlarını da korumakla yükümlüdür. Özellikle son dönem SGK müfettişleri tarafından yapılan soruşturmalar sonucu oluşturulan dosyalara bakıldığında Eczacı Odamız ve Hastane Başhekimliğimizin birlikte hayata geçirilecek olan bu uygulamanın kamu çıkarlarını korumak adına önemli bir adım olduğu görülecektir.” Dedi.

Başa dön tuşu