SİYASET

3600 Ek Gösterge verilmelidir

Ücretli, PIKTES, Özel rehabilitasyon öğretmenlerini de kadro verilmesini istedi.

 

HANİ EK 3600 GÖSTERGELER?

 

İktidarın; öğretmen, din görevlisi, polis ve hemşirelere ek 3600 gösterge vereceğini söylediği tarihin üzerinden çok zaman geçtiği halde, bu şekilde bir düzenleme yapılmadığını anımsatan CHP Milletvekili Gürer, bu konudaki beklentilerin yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, beş yıldır beklenti içinde olan memurlara, bir an önce ek 3600 gösterge verilmesinin şart olduğunu vurguladı.

ÖĞRETMENLERE KADRO VERİLMELİ 

MEB’de ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerin kadro beklentisi içinde olduğunu, Suriyeli öğrencilerin entegrasyonunda görevli öğretmenlerin cezai işlemler açısından 657 sayılı memurlar kanununa tabi iken sosyal haklar yönünden öğretmen statüsünde görülmediğini belirten Gürer, bu konularda da düzenleme yapılarak, kadro bekleyen öğretmenlere kadro verilmesinin zaruri hale geldiğini kaydetti.

Gürer, rehabilitasyon merkezlerindeki öğretmenlerin kadro hakkı taleplerine de kulak verilmesini istedi.  Öğretmenlerin taleplerini, Bakan’a yazılı önerge ile ilettiği belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ücretli öğretmenlerin sürekli kadroya alınması gerektiğini belirtti.

Gürer, PIKTES öğretmenlerinin, Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonu ile ilgili proje kapsamında görev yaptıklarını; bu öğretmenlerin proje sonrasında işsiz kalacağı için kadroya alınmaları gerektiğini ifade etti.

Çalışma Bakanlığında usta öğreticilerin de öğretmenlik görevini yaptığını, ancak işçi kadrosunda çalıştığına dikkat çeken Gürer, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerin de MEB’de görev yaptığını, ancak özlük haklarının kadrolu öğretmenlerle aynı durumda olmadığını belirtti. Gürer, “Öğretmen olarak görev yapanlar arasında ayrımlar kaldırılıp tamamına asıl kadro verilmelidir” diye konuştu.

ENGELLİLER SADAKA DEĞİL, İŞ BEKLİYOR

Engelli memur, öğretmen ve sağlıklı ataması için çok sayıda talep geldiğini anlatan Gürer, bu konuda kamuda yüzde 3 olan engelli kadrosunun yüzde 6’ye çıkarılması yönünde verdiği kanun teklifini hatırlattı. Gürer, engellilerin sadaka değil, iş beklediğini vurguladı. 

Başa dön tuşu