ÇUKUROVA

Engeller Engel Değildir

 Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, engellilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, engellilerin sorun ve sıkıntılarının daha hızlı çözülmesi için belediye bünyesinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün faaliyet gösterdiğini aktaran Başkan Çetin, birçok şeyi engellilere göre tekrar düzenlemesini sağladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla, toplumun her kesimine dokunan Çukurova Belediyesi, engelli yurttaşlara yüzlerce akülü araç ve tekerlekli sandalye dağıttı. Başkan Soner Çetin, göreve geldiği günden bu yana, engelsiz Çukurova oluşturmak için yaptığı hizmetler ve aldığı kararlarla kamuoyunun takdirini topladı. Belediye binasını engelli vatandaşların rahat kullanabileceği hale getiren Başkan Çetin, engelsiz yüzme havuzunun yanı sıra, görme engelliler için kütüphane, yeni ruhsat alacak işyerleri ve binalara engelsiz proje şartı getirerek, engelli vatandaşların gönlünde taht kurdu.

 

YÜZLERCE AKÜLÜ ARAÇ VE TEKERLEKLİ SANDALYE

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, halk gününe gelerek, tekerlekli sandalye ve akülü araç talep eden engelli vatandaşların istekleri hemen yerine getiriliyor. Başkan Çetin, her engelliye yardım etmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Engellilerin her yönden hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin evlerini de ziyaret ediyoruz. Onların eksikliklerini tespit ettikten sonra gıda, tekerlekli sandalye veya daha neye ihtiyacı varsa, elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz" dedi. 
Amaçlarının Çukurova’daki bütün engelleri kaldırmak olduğunu belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Bunun da, önce insan beyninden başlaması gerekiyor. Bizler, engelli vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısına çare olmaya çalışıyoruz. Engellileri sosyal hayata adapte etmek için çalışmalar yapıyor, kardeşlerimizi, sokaklarda özgürce dolaşmalarını sağlayacak akülü sandalye ile buluşturuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmesi ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi yanında onların eğlenmesi, dinlenmesi ve güzel vakit geçirmesi için birçok kurum ve kuruluş tarafından örnek alınabilecek projelere imza atıyoruz. Adana’da engelliler için hazırladığımız projeler bitmeyecek.  Biz her kesimin, herkesin belediyesiyiz" diye konuştu. 
Başkan Çetin, aynı zamanda başka ilçelerden gelen tekerlekli sandalye taleplerini de geri çevirmiyor. Başkan Çetin, son olarak Karataş’ın Helvacı Köyü’nde bir vatandaşın evine giderek, tekerlekli sandalye hediye etti. Tekerlekli sandalye alan vatandaş çok sevinçli olduğunu vurgulayarak, Başkan Çetin ve ekibine teşekkür etti.

Başa dön tuşu