VALİLİK

“Engelli Olmak, Yaşama Tutunmaya Engel Değil”

Engelli olmanın, yaşama tutunmaya engel olmaması gerektiğini kaydeden Vali Demirtaş, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Engellilik, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayatın bir gerçeği olarak karşımızda durmaktadır. Ancak, bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Toplum olarak bizlere düşen görev; engelli bireylerimize yönelik toplumsal duyarlılığımızı en üst seviyelere taşımaktır. Bu duyarlılığı engelli bireylerimizin sorunlarını gidererek, yaşamlarını her açıdan kolaylaştırmaya endekslemek olmalıdır.

Devletimiz ve hükümetimiz tarafından, engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarının iyileştirilmesi, hayatın her alanında var olmalarının sağlanması amacıyla son yıllarda atılan adımlar, kuşkusuz ki sevindirici boyuttadır. Engelli bireylerimizin topluma kazandırılması, kişisel ve sosyal haklardan tam ve eşit ölçüde yararlanması amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Ülkemizde son yıllarda başarıyla uygulanan sosyal devlet anlayışının, engelli, yaşlı, yoksul ve desteğe ihtiyaç duyan tüm kesimleri kucaklamayı ve onların toplumla uyumunu sağlamayı hedeflediği bilinmektedir. Bu kapsamda, ilimizde de ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum örgütlerimiz nezdinde, engelli vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetebilmesi, meslek edinmesi, başta eğitim olmak üzere, ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda daha fazla yer alabilmeleri için hazırlanan projeler, hızla ve kararlılıkla yaşama geçirilmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenebilmeleri ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu, üzerinde çok önemle durduğumuz bir konudur.

Bu duygu ve düşüncelerle; Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamda karşılaştıkları sorunların çözümü için, kamu kurum ve kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine kadar çok geniş bir katmanda toplumun tüm kesimlerini çok daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Daima yanlarında olduğumuz tüm engelli vatandaşlarımızın ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Başa dön tuşu