YAŞAM

ENGELLİ VATANDAŞA ŞİDDETİ KINADILAR

Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve engelli vatandaşların katılımıyla gerçekleşen toplantıda, basın açıklamasını Engelli Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş seslendirdi.

 

Engelli Meclisi'nin şiddetin her türlüsünü kınadığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

"Akıl ve Vicdan sahibi tüm insanımızı fazlasıyla rahatsız eden Kadına, Öğretmene, Sağlık Çalışanına ve sokakta sıradanlaşan şiddet görüntülerine bir yenisi eklenmiştir. Engelliye dönük olarak yaşanan şiddet sonucu Adana’da bir dolmuşta İşitme Engelli Agit Acun isimli gencimiz, kendisini bilmez şehir eşkıyaları tarafından ağır şekilde darp edilmiştir.

 

Bu tür insanlıktan nasibini almamış kişilerin şiddet eylemlerinin adalet karşısında kamuoyunun vicdanını tatmin edecek şekilde cezalandırılmaması, cezasızlık politikası ve bu tür şiddet olaylarına toplumun ve tanıklık eden kişilerin korku ve duyarsızlık ile seyirci kalması, toplumsal tepkisizlik bu tür saldırganları, insani hak ve özgürlüklere dönük saldırı yapanları daha da cesaretlendirmektedir.

 

Özelde; kamusal alanlarda, sokakta, otobüste, evlerinde, işyerlerinde yüzlerce engel ile karşılaşan engellilere ve genelde tüm insanlara dönük hiçbir şiddet hareketi kabul edilemez. Şiddeti kınıyoruz, reddediyor, telin ediyoruz.

 

İnsanlara dönük şiddet konusunda Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğumuzu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz. Engelli Engelsiz eşit ve özgür yaşamın gerçekleşmesi için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz.

 

Devletin tüm kurum ve kuruluşlarının bu konuda hassasiyetle konuya eğilmelerini ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz."

 

Başa dön tuşu