GENEL

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ TOPLUMUN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR

Boydak, mesajında 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün, tüm engellilerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir tarih olduğunu belirtti.

 

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ TOPLUMUN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR

Başkan Boydak  , “Engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması ve iyileştirilmesi yönünde son yıllarda çok önemli yasal düzenlemeler yapmıştır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında, Yerel Yönetimlerin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, basın ve yayın organları ile toplumun her kesimindeki bireylerin, destek olması gerekmektedir.” Dedi.

 

Başkan vekili Boydak mesajını tamamladı:

“Her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Bu durum insanlık borcumuzun yanı sıra, çağdaş toplum ve sosyal devlet olmanın da en önemli gereğidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.” dedi.

 

Başa dön tuşu