GENEL

Erasmus Takımı Hollanda’yı ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta Amsterdam kentini ziyaret eden lise Erasmus Proje Takımı ve danışmanları  “Eğitim-Geleceğimin Anahtarı” konulu 4. Avrupa Birliği Erasmus+ Proje Toplantısı’na katıldı. Türkiye, İspanya, Almanya, Yunanistan, Macaristan ve Hollanda’dan öğretmen ve öğrencilerin bir araya geldiği Erasmus Projesi toplantısında öğrenciler, ülkelerini, şehirlerini ve okullarını tanıtarak paylaşımda bulundular. Projenin danışman öğretmenleri Sibel Savaş ve Zeynep Füsun Mirel ile lise öğrencileri Hüseyin Genç, Eylül Naz Berkyez, Melisa Yönder, Ayşe Ceren Timur, Begüm Körlü ve Dora Sağlamtimur’dan oluşan Erasmus ekibi “Dijital insan-Eğitim’de teknolojinin yeri” konusunda sunum gerçekleştirdi.

 

Sunum sonrası proje toplantılarında yer alan öğrenciler sporun ve teknolojinin eğitimdeki yeri ile ilgili, proje ortağı diğer ülkelerin öğrencileri ile tartışarak, benzerlikleri ve farklılıklarını içeren atölye çalışmalarına katılım gösterdi. Çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelerde yer alan öğrenciler, ayrıca, proje ortağı diğer ülkeler ile birlikte Lahey (Den Haag) kentinde bulunan Hollanda Krallığı hükümetini, bakanlıkları, Hollanda Yüksek Mahkemesi'ni ve Hollanda Devlet Konseyi’ni ziyaret ederek parlamento binasındaki çalışmaları izleme fırsatı buldu.

 

Erasmus Projesi Okul Koordinatörü ve Mektebim Adana Çukurova Kampüsü Lise Almanca öğretmeni Sibel Savaş, öğrencilerin Avrupa kültürel sınırları içerisinde hem Mektebim ailesini hem de Türkiye'yi ve Adana'yı en iyi biçimde temsil ettiğini belirtti. Sibel Savaş: “Bugün, böylesi projelerde sorumluluk üstlenerek yurt dışında bu gibi organizasyonlarda bulunma ve bilimsel çalışma yapma deneyimi edinen öğrencilerimiz, gelecekte dünya sorunlarına çözüm üreten genç liderler topluluğunda kendilerine yer edinecekler" dedi. Bir sonraki toplantı 11 Kasım -17 Kasım 2018 tarihleri arasında İspanya’nın Kanarya Adalarında gerçekleşecek.

Başa dön tuşu