SAĞLIK

Eş Seçimi Tesadüflere Bırakılmamalıdır!

Toplumun temel direği olan ailenin ilk adımının evlilik olduğunu hatırlatan Dr. Ejder, evliliğin tesadüflere bırakılacak bir kurum olmadığını, evliliğin temellerinin aşkla, sevgiyle, bilinçle atılması gerektiğini ifade ederek, “İlk önce kişilik özelliklerinizi, evlilikten beklentilerinizi, eşinizden ne isteyip istemediğinizi fark etmeli ve kendinizi iyi tanımalısınız. Daha sonra karşınızdaki kişiyi tanımak için adım atmalısınız. Birbirinizi tanımak için en az 6 aylık bir süreye ihtiyacınız olacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Bu Soruların En Az yarısına ‘Evet’ Diyorsanız Evlenmeye Hazırsınız Demektir…

Eş seçiminin çok önemli olduğunu belirten Dr. Obengül Ejder, eş seçerken kişinin kendi kendisine sorması gerek soruları şu şekilde açıklayarak bu soruların yarısına ‘evet’ diyen kişilerin evlenmeye hazır olduğunu söyledi.

 

 “Kendimi evlenmeye hazır hissediyor muyum? Evliliğin getirdiği sorumlukları üstlenmeye hazır mıyım? Aşkla, severek ve isteyerek mi evleniyorum yoksa sırf ailemden veya yaşadığım sorunlardan kaçmak için sığınacak bir liman olarak mı görüyorum? Ona karşı sevgi ve saygı besliyor muyum? Fiziksel ve cinsel yeterince çekici buluyor muyum? Fikirlerine saygı duyuyor muyum? Onu “ben “ olmaya zorlamadan, boğmadan kendisi olma özgürlüğünü tanıyabilecek miyim?  Duygu ve düşüncelerimi ona açık ve net bir şekilde ifade edebiliyor muyum? Evliliğimizde oluşabilecek problemlerle başa çıkabileceğime inanıyor muyum? Ailesi ve geçmişi hakkında yeterince bilgim var mı? Aile yapımızın, örf ve adetlerimizin, dini inançlarımızın olası farklılıklarını biliyor muyum?  Bu farklılıkların doğurabileceği problemlere ve çözümlerine hazır mıyım? Yetiştireceğim evladıma anne babalık yapabilme potansiyeline sahip miyim?”

Başa dön tuşu