GENEL

Ev Hanımlığından, İş Kadınlığına

Ebru Demiryapan kokulu taş ve  sabun tasarımlarıyla başladığı hobisini biraz daha geliştirerek bunu elbiseler, keçeyle süslenmiş patiler, hamileler için loğusa terlikleri, loğusa taşları ve diğer süslemeleri yaparak sosyal medyada paylaştı. Çok ilgi gören tasarımlarını kısa sürede sosyal ağlar aracılığı ile  ticarileştiren Ebru Demiryapan Byebrudizayn adıyla ulusal ve uluslararası birçok müşteri buldu.

Hobi olarak başladiği bu tasarımları ile ilgili bilgi veren Demiryapan tüm ev hanımlarına inovatif düşünce ve bunun ticarete dönüşmesiyle nasıl iş kadını olduğunu anlattı. Ebru Demiryapan şunları kaydetti;

 

“Adana’da hobi olarak el işi kursuna başladım. Kursta kokulu taş süslemesi, kokulu sabun süslemesi yaptım. Daha sonra bunu geliştirerek, yeni doğan çocuk annelerine yönelik tasarımlar yapmaya başladım. Bilinen kalıpların dışında kendi yaratıcılığımla tasarladığım ürünleri sosyal ağlarda arkadaşlarımla paylaşmak istedim. Sonrasında arkadaşlarım bunları beğenerek ürünlerime talip oldular. Başta çok sıcak bakmadım hep hediye ettim. Ama sonra sürekli toplu siparişler gelmeye başladı. Bende bu siparişlere cevap vermeye başlayınca takipçi sayım18 Binin üzerine çıktı. Sosyal ağlardan çok takip edilmeye başladım.  Beni takip edenler hem yaptığı ürünler hakkında benden bilgi istediler hem de ürünlerimi takip ettiler. Müşterilerim sürekli sosyal ağlar üzerinden bana ulaştı. Byebrudizayn instagram hesabı üzerinden siparişler alarak 3 yıl gibi kısa bir sürede bir ev hanımı için çok büyük cirolar yapmaya başladım. Sadece Türkiye’den değil dünyanın birçok yerinden bana ulaşarak sipariş veriyorlar.”

Ev hanımlarına tavsiyelerde bulunan Ebru Demiryapan evlerinde yaptıkları turşulardan işledikleri nakışlara kadar birçok ev hanımının gündelik yaptığı bu işlerin sosyal ağlar aracılığı ile müşteri bulduğunu hatırlatarak ev ekonomilerine katkıda bulunabileceklerini söyledi. 

Başa dön tuşu