GENEL

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER DEMOKRASİ UTANCIDIR

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, mesajında:

“Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993’te evinin önündeki arabasına yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu öldürülmesinin üzerinden çeyrek asır, tam 25 yıl geçti. Dönemin siyasi iktidarının bu cinayeti çözmenin ve faillerini yakalamanın devletin namus borcu olduğu yönündeki söylemlerini üzüntüyle hatırlıyoruz. Bu cinayetin bugüne kadar aydınlatılmaması ülkemiz ve demokrasimiz adına utançtır" dedi.

 

Basının bir ülkenin hafızası olduğunu ifade eden Av. Küçük, "Evrensel gazetecilik normlarına göre basın özgürlüğünün bulunmadığı ülkeler arasında yer alan Türkiye'de Uğur Mumcu gibi cesur ve ilkeli araştırmacı gazetecilere duyulan ihtiyacın ne denli arttığını bir kez daha hatırlatıyoruz.

 

Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına saygı gösterilmesini, gazetecilerin mesleklerini yapmalarının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

 

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

"Adana Barosu olarak inanıyoruz ki ülkemizin ve insanımızın hak ettiği değer ancak adalet ve demokrasinin layık olduğu seviyeye ulaşması ve yüceltilmesi ile mümkündür. Hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun.

 

Bu vesileyle 24 Ocak’ta katledilen gazeteci-araştırmacı-yazar Uğur Mumcu ile Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ı ve 31 Ocak 1990’da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’u da anıyor, Bu cinayetleri işleyenler her kim olursa olsun, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Onları katledenler her zaman lanetle anılacak ve tarihin karanlık sayfalarındaki yerini alacaktır."

 

Av. Küçük sözlerini şöyle tamamladı:

"Uğur Mumcu'yu sadece anmak ile kalmamalıyız, onu anlamalıyız, eserlerini yeni nesillere aktarmalıyız. Bunları yaparsak ona karşı olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemiş olacağız. Tek adam rejimi ile karşı karşıya kaldığımız şu süreçte, her birimiz Uğur Mumcu gibi mücadeleci ve cesur olmalıyız. Bu ülkede nice uğur Mumcular yetişmektedir. Hala tüm zorluklara rağmen mesleğini yapmaya çalışan gazeteciler vardır. Sözlerimi, Uğur Mumcu'nun şu sözleriyle noktalıyorum;

 

"Öyleyse vurun, parçalayın! her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır."

Başa dön tuşu