SEYHAN

Farkındalık İçin Yürüyüp Pedal Çevirdiler

Hafta sonu Seyhan Kent Konseyi organizesinde Adana Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşların desteği ile farklı bir etkinlik düzenlendi. 5 Haziran Dünya Çere Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’nun yıkılıp yerine betonarme binaların değil daha yeşil bir Adana istekleri haykırıldı.  Etkinliğe CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen ve İbrahim Özdiş ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’de katıldı.

 

5 Ocak stadyumu önünde öğle saatlerinde toplanan Adanalılar önce bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Perihan Taşçılar okudu. Taşçılar’da etkinlikle ilgili bilgi vererek kent ve gençlik meydanı projeleri ile kentin nefes alacağı alanlar oluşturma gayretinde olduklarını söyledi. Taşçılar, “Mustafa Kemal Atatürk’ ün talimatı ile Herman Jansen tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin ilk imarlı kent projesinin bir parçası olan ‘Yeşil Hat’tın korunması ve geliştirilmesini içeren, Adana Kent ve Gençlik Meydanı ile kentin nefes alacağı, kentlinin sanatsal aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği bir kamusal alan hedeflenmektir” dedi.

 

Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer’de tüm dünyaya çevrenin korunması için çağrıda bulundu. Biçer, “Paris’te imzalanan anlaşmaya herkesin uymasını istiyoruz “ dedi.

 

Daha Sonra söz alan Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan ise stadyum yerinin AVM ve konut alanı yapılmasına karşı olduklarını söyledi. 5 yıldır sürecin devam ettiğini belirten Aslan, “Burası Atamızın bize mirası. Bizler sizlerin desteği ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından grup bisikletlerine binerek Atatürk Parkı’na geçti. Atatürk anıtı önündeki saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından ise Galeria İş Merkezi’nde kurulan etkinlik alanına geçildi.

Başa dön tuşu