ÜNİVERSİTE

FEDEK’ten Yeni Akreditasyon

Bu kapsamda Fen Edebiyat Fakültesi bir yükseköğretim kurumunun güvenirliğini ve tanınmasını sağlayan sistem olan akreditasyon sürecini tamamlayarak FEDEK’ten 5 bölüm daha sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

 

Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen FEDEK Çıkış Bildirgesi Toplantısına Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, FEDEK Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Gökay Kaynak ve değerlendirme ekibi ile Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları katıldı.

 

Prof. Dr. Kibar: “Fen-Edebiyat Fakültemiz, Üniversitemizin Önemli ve Gelişmiş Fakültelerinden Biridir”

Akreditasyon Programının belirli standartlara sahip olduğunu belgeleyen bir sertifika süreci olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Fen Edebiyat Fakültesinde daha önce sadece İstatistik Bölümünün akredite olduğuna dikkat çekerek 5 bölümün de akredite olduğunu söyledi. Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik Bölümleri, Birinci Öğretim Lisans Programları 2019-2020 Değerlendirme Dönemi Akreditasyon Başvurularının FEDEK Çıkış Bildirgesi Toplantısıyla açıklandığını ifade eden Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti:

“Öncelikle bu kapsamda Üniversitemizi ziyaret eden FEDEK Takım Başkanı ve Eş başkanı ile takım üyelerine ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. 2019 – 2020 değerlendirme döneminde FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen –Edebiyat, Dil- ve Tarih Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından Fen-Edebiyat Fakültemizin beş bölümünün Birinci Örgün Eğitim Lisans Programlarının 17-19 Kasım 2019 tarihleri arasında 3 gün süreyle ilk kez genel değerlendirmesi yapılmıştır. Bilindiği gibi, Fen-Edebiyat Fakültemizin 9 bölümü ve 3.200’ü aşan öğrenci sayısıyla Üniversitemizin önemli ve gelişmiş Fakültelerinden biridir. Akreditasyon, bir yükseköğretim kurumunun güvenirliğini ve tanınmasını sağlayan bir sistemdir.  Programın belirli standartlara sahip olduğunu belgeleyen bir sertifika sürecidir. Amacımız tüm fakülteler ve tüm programların Akreditasyon sertifikasına sahip olması ve Üniversitemizin kalitesini arttırmasıdır.”

 

“Üniversitelerin Görevi Ülkenin İhtiyaçlarına Uygun Nitelikli İnsan Gücü Yetiştirmek.”

“Yine bilindiği gibi, Üniversitelerin görevi çağdaş bir eğitim-öğretim gerçekleştirmek, bilimsel araştırmalar yapmak ve ülkenin ihtiyaçlarına uygun nitelikli insan gücü yetiştirmektir. Bu amaçların gerçekleşmesinde Fen-Edebiyat Fakülteleri de önemli görevler üstlenmektedir.  Temel bilimlerin öğretildiği merkezler olmaları nedeniyle bu fakültelerin üniversite sistemi içindeki yeri ve katkısı büyüktür. Fen-Edebiyat Fakültemizin beş Bölümü’nün daha Akreditasyon sürecine girmesinin sevincini paylaşıyor, üniversitemizin kalite ve standartlarını arttırmasına katkı sağlayan FEDEK Değerlendirme Takımlarına ve Başkanları Sayın Prof. Dr. Gökay Kaynak Hocamıza, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımıza ve Dekan Yardımcılarına, Bölüm Başkanlarımıza ve emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

 

FEDEK Akredite Olan Bölümlerin Sertifikasını Verdi.

FEDEK Değerlendirme Takımları Başkanı Prof. Dr. Gökay Kaynak sürecin yönetilmesinde destek veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar başta olmak üzere Dekan, Dekan Yardımcıları, bölüm başkanları ve öğretim elemanlarına teşekkür ederek akredite olan bölümleri açıkladı. Prof. Dr. Kaynak, akreditasyon sertifikasını ise Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Dekan Prof. Dr. Halime Paksoy’a teslim etti. Tören anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

FEDEK Nedir?

FEDEK, farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye’de FEF öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunur. FEDEK, FEF bölümlerinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmeti ilerletmek amacıyla kurulmuştur.

Başa dön tuşu