SİYASET

FETÖ yöntemleri yeniden hayat mı buluyor?

Bakanlıkça 'İvedi' uyarısıyla Personel Bilgi Yönetim Sistemi (PBYS) üzerinden gönderilen '360 derece İnsan Kaynakları Planlama Yönetimi' temalı anketin çalışanlar arasında büyük huzursuzluğa yol açtığını vurgulayan Barut, "Toplumu olduğu gibi bakanlık çalışanları arasında 'muhbir' arayan, emekçileri birbirine düşürmeye çalışan anlayışı kınıyoruz. Geçmişe FETÖ'nün kullandığı yöntemler yeniden hayat mı buluyor? FETÖ yöntemleriyle emekçilerin fişlenmesini kınıyoruz" dedi.

"EMEKÇİLERİ FİŞLEYENLERİ KINIYORUZ"

Dünya genelinde olduğu gibi herkesin Koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği bir dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çalışanlarına gönderdiği anketle ilgili konuşan Ayhan Barut, şöyle devam etti:
"Herkes salgınla mücadele ederken Tarım ve Orman Bakanlığı inanılmaz biçimde kendi personelini fişleme anketi yayınlıyor. Fişleme işini de yine kendi personeline yaptırıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 'İvedi' başlıklı 15.04.2020 tarih ve 97499976-900 E.1148910 sayılı yazısı ekinde gönderdiği bir anketin 26.04.2020 tarihine kadar doldurulup gönderilmesini talep etmektedir. Bakanlık gerekçe olarak 'İnsan kaynaklarının planlanması için çalışan bazında performansa dayalı işgücü analizinin yapılmasını' hedeflediğini belirtmiştir. Personel Bilgi Yönetim Sistemi (PBYS) üzerinden '360 derece İnsan Kaynakları Planlama Yönetimi' kullanılarak anketin çalışanlarca doldurulması isteniyor. Bu ankette neyin amaçlandığı, geri dönüşün nasıl değerlendirileceği, çalışan kamu görevlisinin kendi mesai arkadaşı hakkında düzenleyeceği anketin ne kadar objektif olacağı kuşkuludur. Anketi düzenleyen çalışanın diğer çalışanları değerlendirirken hangi kriteri göz önünde bulunduracağı şüphelidir. Çalışanları fişleyen, ayrıştıranları kınıyoruz."

"GEÇMİŞTE AYNI YÖNTEMİ FETÖ KULLANMIŞTI"

Bakanlığın gönderdiği '360 derece İnsan Kaynakları Planlama Yönetimi' adıyla gönderdiği anketin asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Barut, şunları kaydetti:
"Çalışanları ayrıştırıp fişleyen anketin yöntemi bize geçmişte kalan FETÖ yöntemlerini hatırlatıyor. Geçmişte kalan FETÖ yöntemleri hayat mı buluyor? Bunu çok merak ediyoruz. Çünkü geçmiş dönemde Başbakanlık tarafından 'Gizli' ibaresiyle tüm kamu kurumlarına yine '360 derece İnsan Kaynakları Planlama Yönetimi'adıyla anketler gönderilmişti. Şimdi ise sadece Tarım ve Orman Bakanlığı bu uygulamayı yapıyor. Kamuoyunun ve emekçilerin tepkisini mi ölçmeye çalışıyorlar? Biz tepki göstermesek, emekçiler isyan etmese bu uygulama sonucunda ne olacak çok merak ediyoruz. Çünkü geçmişte kullanılan aynı yöntemlerle kurumlarımıza ve insanlarımıza karşı operasyonlar başlatılmıştı. Bakanlığın gönderdiği anket hem Devlet Memurları Yasası'na, hem Kişisel Verilerin Korunması Yasası'na, çalışma hakkına, ifade özgürlüğüne, çalışma hürriyetine aykırıdır. Yasalara ve insan haklarına aykırı bu anketi protesto ediyor, sorumlulardan hesap sorulmasını istiyoruz."

Başa dön tuşu