GENEL

Feyzioğlu’ndan Mazlum Kobani için “Hollywood” benzetmesi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı ve ABD’den tutuklanmasını istediği terör örgütü YPG’nin Suriye’deki komutanı Mazlum Kobani için “Hollywood filmi” benzetmesi yaptı. Feyzioğlu, “Sözde general sözde Mazlum sözde Kobani aktörü hakkında gereken yapılır. Yapılmalıdır. Yapmayan terörü destekleyen ülke olur” dedi.

Feyzioğlu, TYT Türk’te, terör örgütü YPG’nin Suriye’deki komutanı Mazlum Kobani’nin ABD’ye girmesi halinde tutuklanması ve Türkiye’ye iadesiyle ilgili konuştu.

Bu zat sahne sanatıçısı mıdır ki?

“Bu adamın gerçek adı Ferhad Abdi. 1967 doğumlu, Suriye uyruklu” diyen Feyzioğlu, “Mazlum Kobani nereden çıkıyor? FETÖ, PKK, DHKP/C’nin ortak kara propagandası insanların bilinç altına girerek uluslararası kamuoylarında çok etkili bir kara propaganda çalışması yapıyor Türkiye’ye karşı. Adamın adı Mazlum soyadı Kobani. Zulme uğramış, ismini Mazlum yapmış. Bu zat sahne sanatçısı mıdır ki kod adı da değil, ismini değiştirmiş Mazlum yapmış. Kobani de malum. Bir Amerikan Hollywood filmi gibi planlandı. Her sözde devletin oluşumunda bir efsaneye ihtiyaç olur. Kobani de aslında Ayn el-Arap. Sözde PKK devletinin oluşumunda bir efsane olarak yaratıldı” dedi. Feyzioğlu, terör örgütü YPG’nin komutanı Mazlum Kobani için, “Sahne ismini veren Amerikalılar bunun satışının yapılmasını istedi. Pazarlaması için bu isim verildi” diye konuştu.

İade ve tutuklama isteminde Türkiye yüzde 100 haklıdır

Türkiye’nin, Mazlum Kobani’nin iadesi ve tutuklanması isteminde yine yüzde 100 haklı olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, “Türkiye yine yüzde 100 haklıdır. Hukuk karşısında yüzde 100 haklıdır. Eksiksiz bir dosya gidecektir oraya. O dosyanın takibini Washington büyükelçiliğimiz yapacaktır” dedi. Feyzioğlu, Mazlum Kobani dosyasında topun Amerika’nın sahasında kalacağını belirterek, “Sözde general sözde Mazlum ve sözde Kobani aktörü hakkında gereken yapılır. Yapılmalıdır. Yapmayan terörü destekleyen ülke olur” diye konuştu.

ABD devlet aklı ile hareket ederse iade edilir

Türkiye’nin Suriye konusunda devlet aklını devreye koyduğu andan itibaren dış siyasetinde ABD’nin yönlendirmesiyle yaptığı tüm yanlışları birer birer kapatmaya başladığını kaydeden Feyzioğlu, “ABD, devlet aklı ile hareket eder mi? Ederse bu terörist bize iade edilir” dedi.

İçimizde çok Fransız var

ABD’nin Mazlum Kobani’yi iade etmemesi durumunda bunun yeni bir hukuksuzluk olarak Türkiye tarafından not edileceğini kaydeden Feyzioğlu, “Ben sonuca bakarım. Sonuçta benim ordum 8 günde 1600 km2’yi temizledi. 100’ün üzerinde yerleşim birimini ele geçirdi. Aynı 8 günde ABD ve Rusya ile mutabakat yaptı. Rusya ve Türkiye belirlenen yerlerde devriye atmaya başladı. Demekki dengeler artık değişiyor. Bu ABD’nin Suriye’den çekilirken iç kamuoyuna aslında içi boş cümleleri pazarlama çabası” dedi. 

İçimizdeki Fransızların hayal kırıklığı, Türk milletinin mutluluğudur, zaferidir

Türkiye’de bazılarının çok keyiflendiğini kaydeden Feyzioğlu, şunları söyledi:

“Trump bize terbiyesizce mektuplar yazdığında, bir senatör bize hakaret ettiğinde pek keyifleniyorlar niye cevap vermiyorsun diye. Öyle asil duruyoruz ki şu anda. Herhalde tepeden bakıyoruz. Daha ne cevap vereyim diyorsunuz. Sen bundan 8 gün önceye kadar PKK ile devriye atıyordun, ben askerimle geldim oraya ben devriye atıyorum. Verilecek en büyük cevaplar bunlar. Biz devlet aklı ile hareket ediyoruz çünkü. Bunu bilelim. İçimizde çok Fransız var. O Fransızlara da biraz bu tarafa gelin diyelim. Elin Washington Post’u, Die Welt’i, New York Times’ı Türkiye başardı derken ve kendi başkanlarını yerden yere vururken bizim yayın organlarında, sosyal medya organlarında dün savaşa hayır diyenlerin bugün kuyruğunuzu kıstırdınız, geri çıkıyorsunuz, diz çöktünüz diye çarpıtma bilgileri vermeleri, PKK devletinin kurulmasını 8 günde silindir gibi ezmiş olmamızdan kaynaklanıyor. Öfkeden kaynaklanıyor, hayal kırıklığından kaynaklanıyor. Onların öfkesi ve hayal kırıklığı Türk milletinin mutluluğudur, zaferidir” diye konuştu. 

 

Başa dön tuşu