GENEL

FEYZİOĞLU’NUN KOSOVA ZİYARETİNDE SICAK GÜNDEM

Türkiye Barolar Birliği’nin girişimleriyle kurulan TÜRK-AV (Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukatlık Örgütleri Birliği) üyesi de olan Kosova Barosu’nun ev sahipliğinde dün ilk olarak Priştine Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı  Besfort Rrecaj’i ziyaret eden Feyizoğlu, burada hukuk fakültesi öğrencileriyle de sohbet ederek, genç avukatların Türkiye’yi ziyaretleri üzerine konuştu.

Feyzioğlu’nun temasları, Kosova’da altı Türk vatandaşının Kosova İçişleri Bakanlığı tarafından sınır dışı edilmesi ve Kosova Başbakanı Haradinaj’ın İçişleri Bakanı ile istihbarat yetkililerini görevden alması ile gelişen sıcak gündem esnasında gerçekleşti.

 

Makamında ziyaret ettiği Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’tan Kosova ve Kosova’da yaşanan gelişmelerle ilgili olarak bilgi alan Feyzioğlu, daha sonra Kosova Anayasa Mahkemesi Başkanı Arta Rama ve Temyiz Mahkemesi Başkan Yardımcısı Hashim Collaku’yu ziyaret etti.

 

Feyzioğlu, görüşmede Kosova Anayasa Mahkemesi Başkanını, FETÖ tehlikesi ve sinsi örgütlenme yöntemleri konusunda detaylı olarak bilgilendirdi. 

 

Programına, 1450 yılında Sultan Mehmet tarafından yaptırılan camide bir araya geldiği Kosovalı Türklerle sohbet ederek devam eden Feyzioğlu, akşam saatlerinde Kosova Barolar Birliği Başkanı Osman Havolli ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, gazetecilerin FETÖ ile ilgili sorularını cevaplayarak, örgütün Türkiye aleyhine yürüttüğü kara propagandaya karşı yaşanan gerçekleri anlattı. Feyzioğlu, FETÖ’nün tarihte bilinen en tehlikeli terör örgütlerinden birisi olduğunu söyledi.

 

Kosova’da Haçlı ordusunu hezimete uğratan ve savaş meydanında şehit düşen Sultan Murat Hüdavendigar’ın türbesini de ziyaret eden Feyzioğlu, bu sabah devlet televizyonunda katılacağı canlı yayın programında Türkiye Barolar Birliği ile Kosova Barolar Birliği işbirliğini anlatacak. Feyzioğlu, daha sonra Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç ile görüşecek ve Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı Prizren’de avukatlarla bir araya gelecek.

Başa dön tuşu