GENEL

FEYZİOĞLU’NUN TEKLİFİNE ATALAY’DAN TAM DESTEK

Atalay, “Altını kalın harflerle çizmek lazım. Teklifiniz makul, mantıklı, kabul edilebilir, işçinin lehine. Biz burada gücümüz neyse katkı sağlayacağız” dedi.

Feyzioğlu, Atalay’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Feyzioğlu, şunları söyledi:

“Dava şartı haline gelmiş iş uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk uygulamalarında bir takım sıkıntılar, suistimaller başladı. Ve bu artarak devam ediyor. Biz; avukatların, baroların bu sıkıntıları önleyerek, işçinin alın terinin, emeğinin karşılığını almasını sağlayacağını söylüyoruz. Devletimizi yönetenlerden talebimiz şu: Bir işçi kardeşimiz işçi alacağını alabilmek için arabulucuya gittiğinde ve avukatım yok dediğinde maddi durum araştırması yapılmaksızın baronun kendisine avukat tayin etmesini talep ediyoruz. Çünkü işçi, patronun karşısında; patronun mali müşavirlerinin, avukatlarının karşısında dezavantajlı. Bu dezavantajlı durumu dengeleyebilmemiz için bizim işçi kardeşimizin arkasına avukatın ve baronun gücünü koymamız lazım.  İşçi arabulucuya müracaat ettiğinde, ‘avukatım yok’ demesi halinde tıpkı CMK gibi avukat göndermek istiyoruz. Şu taahhütte de bulunuyoruz: Göndereceğimiz avukat meslektaşımız, arabuluculuk taraf vekilliği ve işçi alacağının nasıl hesaplanacağını da bilecek. Bunu taahhüt ediyoruz. Bunun kaynağının da devletimizde olduğunu biliyoruz. Herhangi bir fondan bize küçük bir kaynak aktarıldığında tüm işçilerimizi baronun hukuk güvencesine alırız.”

ATALAY: TEKLİFE KATKI YAPACAĞIZ

Atalay da, arabuluculukla ilgili sistemde sıkıntıların devam ettiğini belirterek, “İşçi, dünya var olduğundan beri patronların karşısında dezavantajlı. Altını kalın harflerle çizmek lazım. Dediğiniz makul, mantıklı, kabul edilebilir, işçinin lehine olan bir teklif. Biz burada gücümüz neyse katkı sağlayacağız. Çünkü burada avukatın bir çıkarı yok. Öte yandan bu işi yapacak olan hukukçularımız da var” diye konuştu.

Başa dön tuşu