SANAT

Finansal Özgürlük Yolunda Adım Adım

Piyasaya çıkan kitabı “Parayı Sev!” hakkında bilgiler veren Atabey, eserin insanların parayla ilişkilerini daha derinlemesine anlamasına yardımcı olacağını belirtti.

 

Kitabın okuyucuya finansal okuryazarlık kazandırarak parayı nasıl yöneteceğini ve finansal özgürlüğe nasıl ulaşacağınızı gösterdiğini dile getiren N. Çiğdem Atabey, “Kitap aynı zamanda gelir, gider, borç, tasarruf, birikim alanlarındaki önerileriyle parayı nasıl idare edileceğini gösteriyor. Daha rahat, daha bereketli bir hayata ulaşmanın altın kurallarını sıralıyor.”dedi.

 

Parayı Sev!’de finansal hayatın pratiği ile kişisel gelişimin dinamiklerini birleştirdiğini kaydeden Atabey, “Kitap, finans uzmanlığı ile gelişim ve ‘şükretmenin erdemi’ üzerine oluşturduğu öz deneyimleri okurun kendi kendine koçluk yapmasına, uygulamaları ve finansal danışmanlık pratiklerini bir arada görmesine de olanak sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Hayatının temel felsefesini “Kendini sev, kendini affet, başkalarını affet ve şükret” cümlesi ile özetleyen yazar, gerçek zenginlik ve bolluğun farkındalıkla sağlandığını söyledi.

 

 

 N. Çiğdem Atabey kimdir?

 

A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan N.Çiğdem Atabey, çok uluslu şirketlerin muhasebe ve finans departmanlarında çalıştı. ICF akredite profesyonel Erickson koçu ve bireysel para koçluğu yapan Atabey, finans konusundaki eğitimi ile koçluğu örtüştürerek oluşturduğu “finansal okuryazarlık” eğitimleri düzenliyor. Kurumsal davetler aracılığı ile “Finansal Okuryazarlık” ve “Kişisel Gelişim” konularında söyleşi ve seminerlere katılan Atabey’in ilk kitabı “Hayat Gelişmişleri Sever” 2011’de yayınlanmıştı.

Başa dön tuşu