YÜREĞİR

FUARA YÜREĞİR DAMGASI

Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait kaftanlar düzenlenen defile ile sergilendi. Vatandaşlar defileyi ilgiyle izlendiler. 21 parça ürün sergilendi.Düzenlenen defileyi Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın eşi Mehtap Çelikcan vatandaşlar birlikte izlediler.

 

Adana'da ilk kez düzenlenenen "Adana EV'leniyoruz" fuarına  Yüreğir Belediyesi olarak Kültürevlerinde üretilen ürünleri sergilediklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Ünlü tasarımcıların koleksiyonlarında yer alan yeni trend gelinliklerin görücüye çıktığı fuarda Belediyemiz tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünleri burada sergilendi. El sanatları, takı tasarım, ahşap boyama ve tekstil tasarım kursları öğrencilerimizin yaptığı  birbirinden önemli eserleri vatandaşlarımız görme fırsatı yakaladılar." şeklinde konuştu.

 

YÜREĞİR BELEDİYESİ KAFTAN DEFİLESİ DÜZENLEDİ

 

Yüreğir Belediyesi Kültürevleri öğretmen ve öğrencilerinin fuar kapsamında düzenlediği "Kaftan Defilesi" vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Geçmişte önemli bir giysi olan ve kültürümüzde önemli yer tutan önemli devlet adamlarının giydiği kaftanı yeni kuşaklarla tanıştırmak ve görsel şölen yaşatmak amacıyla bir defile düzenledik. Vatandaşlarımız defilemize büyük ilgi gösterdi.Yüreğir Belediyesi Kültürevlerimizde nelerin başarılabildiğini fuara gelen bütün katılımcılara gösterme imkanı bulduk. Bütün öğretmenlerimizi ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu