GENEL

Gazete ayrımcılığı yapmak son derece çirkin

Yerel Medya Güç Birliği Platformu Başkanı Kamil Yalçın Göl ve platform üyeleri Hasan Hüseyin Türk, Cengiz Durak, Dursun Dağtekin,  ASKİ Genel Müdürü Zeki Aysan’ı ziyaret etti. Platformun kuruluş amacı ve bugüne dek yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Platform Başkanı Göl, gazeteler arasında ayrımcılık istemediklerini kaydetti.

Yerel basının önemine vurgu yapan ASKİ Genel Müdürü Zeki Aysan, “Toplumun doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesi görevini yapan yerel basın kuruluşlarını önemsiyoruz. Son günlerde bazı gazetelerden kuruluşumuzun sadece günlük gazetelere abone olacağı, bunun yanı sıra haftalık, 15 günlük ve aylık gazetelere abone olunmayacağı konusunda eleştiriler aldık. Böyle bir şey asla söz konusu olamaz. Gazeteleri günlük ve diğerleri diye ayırmak son derece çirkin yaklaşımdır ” dedi.

Toplumu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmek görevini yerine getirip, gerçek anlamda gazetecilik yapan basın kuruluşlarının desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Aysan, “Ciddi anlamda borç içinde bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde 2 dönemlik abone bedeli faturasını keserek yerel basına olan desteğini sürdürmüştür. ASKİ Genel Müdürlüğü de günlük gazetelerden sonra diğer gazetelerin abonelik faturalarını kesecektir” ifadelerini kullandı.

 

Başa dön tuşu