GENEL

Gazeteciler sordu Başkan Gökçe cevapladı

Yol, susuzluk ve temel altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için büyük özveri ile ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün desteğiyle çalıştıklarını anlatan Başkan Gökçe, 24 başlık altında gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili bilgi aktardı.

24 BAŞLIKTA ŞU ANA KADAR YAPILAN HİZMETLER

 Başkan Mustafa Şahin Gökçe, yapılan hizmetleri 24 maddede şöyle sıraladı: “İş makinesi ve araç alımları, mezbahane, asfalt istasyonu, katı atık aktarma istasyonu, mahalle yollarının asfaltlanması, mezarlıkların bakımı ve idare binası, mahallelerde çocuk oyun parkları, kadınlar için Bacılar Dinlenme Evi, pazar yeri-otopark için kamulaştırmalar, 15 Temmuz Şehitler Parkı, Obruk mesire alanına giden yolun asfaltlanması ve genişletilmesi, Kelebek Evi Müzesi, belediye konferans salonu, şehitlik abidesinin çevre düzenlemesi, belediye düğün salonu-otopark ihaleleri ve temel atılması, 50 adet geomembran havuz, 50 bin adet fidan dağıtımı, güneş enerjisinden elektrik üretimi için 125 adet güneş paneli dağıtımı, gençlik merkezi, 25 adet tavuk çiftliği, 12 adet kütüphane, sosyal dayanışma adına yapılan destekler,cami inşaatları, spor salonu.”

BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ’NÜN DESTEĞİ İLE HİZMET VERİYORUZ

Hizmetleri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün destekleriyle yaptıklarını belirten Başkan Gökçe, kendisine yöneltilen sorular üzerine; Saimbeyli’de geçen çocukluğunu, ailesinin geçimine katkıda bulunmak için boyacılık yapmasını ve fırında çalışmasını, merhum Recai Yıldırım’ın teşvikiyle siyasete girişini anlattı. Gökçe, 2014’te ikinci kez aday olmasının adından seçildiğini ve bütün imkansızlıklara rağmen vaatlerini büyük oranda yerine getirdiğini ifade etti. Başkan Gökçe, “Allah, Hüseyin Sözlü Başkanımızdan razı olsun. O’nun sayesinde verdiğimiz sözleri birer birer tutuyoruz ve halkımızın başta su ve yol olmak üzere temel problemlerini gideriyoruz. Şu ana kadar 300 km asfalt döktük, 3-4 köy yolunun daha asfaltlanmasının ardından bütün yollar asfaltlanmış olacak. Su görmemiş köylerimize su götürdük. Kiraz üreticimiz ürünlerini saklayacak yer olmadığı içi, komisyoncuya, tüccara yok pahasına satıyordu. Şimdi soğuk hava depomuz var ve üreticimiz mağdur olmayacak. Mezbahanemizde et kesimleri sağlıklı ve çevre ilçelerin ihtiyaçlarına da cevap verecek şekilde gerçekleştirilecek” dedi.

KIRSAL KALKINMA ÇOK ÖNEMLİ

Samibeyli kiliminin de bütün dünyada rağbet gören bir ürün olduğunu, organik kök boyalarla boyanmasının ve el emeği göz nuru olmasının değerini artırdığını belirten Başkan Gökçe, bir zamanlar dünyaca ünlü Saimbeyli üzümünün yeniden yoğun üretimi için Başkan Hüseyin Sözlü’nün bizzat görevlendirdiği ekibin titizlikle çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Başkan Gökçe, Başkan Hüseyin Sözlü’nün kırsal kalkınmaya, tarıma ve hayvancılığa büyük önem verdiğini,  insanların bulundukları yerde mutlu olmaları için belediyenin olanaklarını adeta seferber ettiğini vurguladı. Haram yememeyi ve yedirmemeyi kendisi için yaşam biçimi olarak belirlediğini kaydeden Mustafa Şahin Gökçe, bütün zorluklara rağmen çok büyük işler yaptıklarını anlattı.

SAİMBEYLİ ADLİYESİ AÇILSIN

Son olarak Saimbeyli Adliyesi’nin kapatılması konusuna değinen Başkan Mustafa Şahin Gökçe, “Adana’nın ilçeleri içinde sadece bizim adiyemiz kapatıldı. Şimdi insanlarımız mahkeme için Feke’ye gidiyor. Yoksul insanlarımız için büyük külfet oluştu. Yöneticilerimize, yetkililerimize sesleniyorum, hatta etkili olacaksa halkım adına yalvarıyorum; adliyemizi geri verin” diye konuştu.

Başa dön tuşu