ÜNİVERSİTE

Geçmişten Günümüze Tıp Nasıl Değişti? Neden Değişti?

Etkinliğe ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Serdar Özbarlas, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Prof. Dr. Tunay Sarpel, Prof. Dr. Ufuk Özgü Mete, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Tıpta İnsan Bilimleri Kurulu’nun Konuğu Prof. Dr. Ali Ergur Oldu.

“Geçmişten Günümüze Tıp Nasıl Değişti, Neden Değişti?” konu başlıklı konferansın oturum başkanlığını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Serdar Özbarlas ile Merve Şahan yaptı. Konferansın konuşmacısı ise Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ergur oldu.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sürekli Mesleki Gelişim Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ali Kocabaş, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler aktararak Tıpta İnsan Bilimleri Ders Kurulu’nun amacını; “Tıp öğrencilerinin hayata, bilime ve tıp uygulamalarına eleştirel bakmasını sağlamak.” şekilde açıkladı

 

“Bilgi Mutlak Değildir!”

Konferansın konuşmacısı Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ergur ise “Geçmişten Günümüze Tıp Nasıl Değişti, Neden Değişti?” konulu sunumunu yaptı. Prof. Dr. Ergur, disiplinlerarası diyaloğa önem verdiğini belirterek çok fazla bilgi üretildiğini ve derinlemesine bir uzmanlaşma ile karşı karşıya kalındığını söyledi. Bilginin mutlak olmadığını belirten Prof. Dr. Ergur, her çağ ve topluma göre bilginin farklılık gösterdiğini söyledi. Prof. Dr. Ergur öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

 

Konferans sonrasında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Altınışık Ergur tarafından şiir dinletisi sunuldu.

Başa dön tuşu