ÇUKUROVA

GELENEK YİNE BOZULMADI

Gezici Araştırma şirketinin 16 – 23 Şubat 2018 tarihleri arasında, TÜİK örneklemlerini dikkate alarak, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği anket, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi hizmetlerini değerlendirmek, vatandaş memnuniyetini tespit etmek amacıyla büyükşehirde ve  ilçelerinde farklı sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına göre, tesadüfi yöntemle seçilen 8 bin762 kişiyle yüz yüze gerçekleştirildi.
Anket sonuçlarına göre, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin yüzde 64,4 başarı oranıyla, büyükşehir belediye başkanlarının aldığı oy oranlarını da arkasında bırakarak, Türkiye'nin en başarılı belediye başkanı seçildi.
Türkiye genelinde, 4 yılda gerçekleştirilen anketlerin, ilkinde 4'üncü, ikincisinde 2'nci, son 4 ankette ise birinci seçilerek, bir ilke imza atan Başkan Soner Çetin, geleneğin bozulmasına izin vermedi.

En başarılı ilçe Belediye Başkanları;  
1. 64.4 ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2. sırada 63,4.1 İle Bodrum Bld Bşk. Mehmet Kocadon, 3. Sırada   63,1 ile Buca Bld. Bşk. Levent Piriştina, 4. Sırada 62,7 ile Bornova Bld. Bşk. Olgun Atilla, 5. Sırada 62,4 ile Sur Bld. Bşk. Bilal Özkan 

En başarılı büyükşehir belediye başkanları;
1. Sırada 64.2 Manisa Büyükşehir Bld. Bşk. Cengiz Ergün, 2. Sırada 61,8 ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 3. Sırada 59,9 Adana Büyükşehir Bld. Bşk. Hüseyin Sözlü 4. Sırada 59,2 ile Eskişehir Büyükşehir Bld. Yılmaz Büyükerşen 5. Sırada 58.9 ile İzmir Büyükşehir Bld. Bşk. Aziz Kocaoğlu.

Başa dön tuşu