YÜREĞİR

GENÇ GİRİŞİMCİ ADAYLARI SERTİFİKALARINI ALDI

KENDİ İŞLERİNİ KURACAKLAR

Adana ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile yürütülen görüşmeler neticesinde yeni bir projeye imza atan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Kültür Merkezi’nde KOSGEB onaylı ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ başlatmıştı.

 

Proje kapsamında Yüreğir Kültür Merkezi’nde ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan girişimci adayları için sertifika töreni düzenlendi. KOSGEB İl Müdürü Hüseyin Şen’inde katıldığı törende 4 etap şeklinde verilen kurslarda eğitimlerini tamamlayan 119 öğrenci sertifikalarını aldı.

 

Sertifikalarını alan girişimci adayları daha sonra iş planlarını oluşturacaklar. İş planları KOSGEB tarafından kabul gördüğü takdirde ise ‘Yeni Girişimci’ desteği alacaklar. KOSGEB Girişimcilik Destek Programında kursiyerlerin yeni kuracakları iş yeri kuruluş giderleri, makine teçhizat giderleri ve işletme giderleri için KOSGEB desteği ile 50.000 TL hibe 100.000 TL faizsiz kredi şeklinde desteklenecek.

 

BAŞKAN ÇELİKCAN: “GİRİŞİMCİ RUHA SAHİP BİR MİLLETİZ”

Son zamanlarda girişimci eğitimi alan vatandaşların sayısında ciddi bir artış olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Bu güzel, memnuniyet verici bir durum. Çünkü devlet herkese iş imkanı veremiyor, veremezde. Bu sadece biz de değil dünyanın birçok noktasında böyle ve hatta kişi başına milli geliri 30 bin, 50 bin dolar olan ülkelerde de böyle.” dedi.

 

Türklerin girişimci ruha sahip bir millet olduğunu ifade eden Başkan Çelikcan “Dünyanın hiçbir yerinde bizim kadar girişimci ruha sahip bir millet yoktur. Bizler daha cesaretliyiz. İstediğimiz zaman, istediğimiz işi başarabilecek insanlarız. Devletimiz, hükümetimiz de bu gibi imkanları vatandaşlarımıza sağlıyor. Girişimcilik ruhuna sahip olan sizler aldığınız bu sertifika ile hükümetimizin hibe desteklerinden faydalanacaksınız. 

 

İnşallah 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha da güçlenecek olan ülkemizde genç girişimcilerimiz sağlam, sarsılmaz ekonomide yerlerini alacak, biz de varız diyecekler. İş hayatınızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu