YAŞAM

GENÇ KIZILAYCILAR AFET EĞİTİMİNDE

Savaş, afet, kıtlık, salgın gibi  olağanüstü durumlarda insanlığın yardımına koşmaya devam eden, kan ve kök hücre bağışçısı kazanım çalışmaları, sosyal yardımlar, ilk yardım eğitimleri, yabancılara yönelik sosyal uyum programları, gençlik ve çocuklara yönelik programları ile dünya insanlığına hizmet eden Türk Kızılayı, bunların yanında olası afet durumuna hazırlık için de sorumluluklarını yerine getiriyor.

Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Onur Beyazyeşil tarafından verilen eğitimin içeriğinde afet acil durum planı, afet araç ve gereçlerinin tanınması, afetzedelere yardım ulaştırılması, afet alanında ikram çalışması gibi konular yer alıyor.

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, eğitim çalışmasının açılışındaki konuşmasında, "Biz Kızılaycılar yalnızca insanlara yardım etmek için çıktığımız bu meşakkatli ancak ışıklı yolda sizler gibi yardımsever gençlerle karşılaşmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Gönüllülük esasıyla katıldığınız bu iyilik hareketi sizler sayesinde daha fazla insana yardım eli olacak. Bu bir bayrak yarışı. İleriki zamanlarda bayrağımızı emin ellere, iyi yüreklere teslim etmek için Adana'daki tüm gençleri Kızılay Ailesinin bir parçası olmaya davet ediyorum " dedi.

Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Onur Beyazyeşil ise  katılım sağlayan genç Kızılaycılara teşekkür ederek, eğitim alan gönüllülerden oluşan afet müdahale ekiplerinin olası afet durumunda profesyonel ekibe destek amacıyla görev alacaklarını kaydetti.

Başa dön tuşu