SİYASET

“Gençler geleceğimizin değil, bugünümüzün teminatı”

AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı’nda lise öğrencileriyle bir araya gelen Ünüvar, onlara hayata dair çok önemli tavsiyelerde bulundu. Ünüvar, hayatının her döneminde, gençlerle oturup kalkan, onlarla arkadaşlık yapan bir kişi olduğunu, bunu politik argüman olarak da söylemediğini ifade etti.

 

Gençlerle çalışmanın keyfini, enerjisini ve verimini keşfetmiş birisi olarak gençleri çok önemsediğini belirten Ünüvar, “15 Temmuz’da gençliğe bakış açımı değiştiren çok önemli bir hadise oldu. O güne gelinceye kadar; ‘Gençlik kötüye gidiyor, ellerinde telefon başka dünyaları yok. Teknoloji gençliği esir aldı’ diye herkes gibi zaman zaman serzenişte bulunmuşluğum olmuştur. Ama 15 Temmuz sadece Türkiye için değil, gençlerimiz için de çok önemli bir sınav oldu ve gençlerimiz bu sınavı başarıyla geçti. O günden beri ben gençlere ‘geleceğimizin teminatı’ demiyorum. Hatta şiddetle karşı çıkıyorum. Gençler bizim geleceğimizin değil, bugünümüzün teminatı” diye konuştu.

 

“MAKAMLAR GEÇİCİ, DAVA KALICIDIR”

O hain kalkışmanın yaşandığı gecede yakın arkadaşı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da şehit düştüğünü hatırlatan AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Onlar yüreğini ortaya koymasaydı, bedenini ortaya koymasaydı, belki de biz bu ülkede yaşamıyor veya işgal edilmiş bir ülkede yaşıyor olurduk. Belki de Suriyelilerin pozisyonunda olurduk. O yüzden bu ülkenin bugününün teminatı olan gençlere konuştuğumun farkındayım. Siz de farkınıza varın. Dava çok önemli; milletvekili olursunuz, bakan olursunuz, başbakan, cumhurbaşkanı olursunuz. Bu makamların hepsi geçici, kalıcı olan davadır” ifadelerini kullandı.

 

“BAYRAK SALLAMAK YETMEZ, HER ALANDA GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

Üzerinde yaşadığımız toprakların, şehitlerin kanları ile sulanarak vatan olduğunu ifade eden Ünüvar, şöyle devam etti:

 

“Kan akıyor vatan oluyor. Bayrak dikiyorsun vatan oluyor. Ezan okunuyor vatan oluyor. ‘Bayrak inmesin, ezan dinmesin’ diyoruz. Bu çok anlamlı bir söz. Günde 5 vakit ezan sesini duyuyoruz, bayrağımız sürekli gönderde dalgalanıyor. Yurdun her köşesinde bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Onların her birinin geri planında bize yüklediği çok önemli vazifeler var. Ecdat demiş ki ‘ben bayrağı buraya diktim, sen daha yükseklere dikeceksin.’ Onun için sadece elimize bayrağı alıp sallamak yetmez. Ekonomik olarak güçlü olacağız. Ekonomimize güç katacağız, daha çok Ar-Ge yapacağız, daha çok teknoloji üreteceğiz, daha çok inovasyon yapacağız, daha birikimli olacağız, daha çok yazacağız, daha çok okuyacağız, daha çok anlatacağız, her alanda kendimizi daha çok geliştireceğiz.”

 

“ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Gençlerden kendilerine hedef koymalarını da isteyen Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Kendi çizdiğimiz kulvarda, o kulvarın en iyi 3 kişisinden birisi olacağız. Niyetleneceğiz ve yapacağız. Dünyadaki bütün başarı örneklerine bakın, hepsinin çizdikleri kulvarda prensiplerinden taviz vermeden, misyonlarından taviz vermeden, karşılarına çıkan engelleri aşarak sürekli koştuklarını, gayret ettiklerini görürsünüz. Yakın örnek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatıdır. Gençliğinden itibaren birçok sıkıntı görmüş ama hiçbir zaman yılmamış, geri adım atmamış. Biz de geri adım atmayacağız. Sizin yöneteceğiniz ülke çok daha güzel bir ülke olacak.”

 

“BAŞARININ TEMEL ESASLARI ÇALIŞMAK, SABIR VE SAMİMİYET”

Başarının en temel esaslarının çalışmak, sabır ve samimiyet olduğunun altını çizen Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Zihnen asla geri adım atmayacağını bileceksin. Geri adım atmamak için de hep doğru zeminde gitmek gibi bir zorunluluğunuz var. Doğru zeminde gideceksiniz ve hep doğru adımlar atacaksınız. Bu çok önemli. Çünkü bizler çok ama çok önemli bir ülkede yaşıyoruz. Olağanüstü bir coğrafya. Tarih, kültür, ekonomik kazanımlar, kavşak noktaları. İpek Yolu’nun geçtiği güzergah, Asya’nın en batısı, Avrupa’nın en doğusu, hemen güneyimizde Irak ve Suriye ile başlayan bir Orta Doğu. Önemli petrol kaynakları ve dünyanın gözünün olduğu bir yer.

 

Orta Asya’ya bakıyorsunuz çok önemli bir güzergah. Londra’dan çıkan bir tren Pekin’e kadar gidecekse mutlaka Türkiye’den geçecek. Dolayısıyla Türkiye’nin bulunduğu konum, üstlendiği tarihi misyon, kültürel birikimi ve ecdadımızın bizlere yüklediği misyon. Bütün bunlar bizi çok önemli kılıyor. Unutmamanız gereken 3 tane şey söyledim. Birincisi Türkiye çok önemli, ikincisi dava çok önemli, üçüncüsü siz çok önemlisiniz” dedi.

 

“MİLLETİN DEDİĞİNİN OLACAĞI BİR SİSTEM GELİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “one minute” derken de “ben başarırım” derken de gücünü hep milletten aldığını kaydeden Ünüvar, şöyle devam etti:

 

“Yeni sistem, Türkiye’yi bütün bu saydığım özellikler sebebiyle dünya liderlerinden birisi yapacak. Onun için kendinizi bugünün teminatı görün, gelecekte Türkiye’yi yönetecek insanlar olarak görün. Gelecekte bakan olacaksınız, başbakan olacaksınız, cumhurbaşkanı olacaksınız. Çünkü artık milletin dediği olacak. Milletin dediğinin olacağı bir sistem geliyor. Milleten korkanlar, lüzumsuz, komik, anlamsız bir takım suçlamalarla sistemi kötülemeye çalışıyorlar.

 

Milletin takdirini alan kişi yönetecek bu ülkeyi. O yüzden milletin takdirine mazhar olacak donanımda olmanız lazım. Kendinizi iyi yetiştireceksiniz. Okuyacaksınız, yazacaksınız, konuşacaksınız, geliştireceksiniz, konuşma yeteneğinizi, dinleme yeteneğinizi, not alma yeteneğinizi, takip yeteneğinizi artıracaksınız. Bu çok önemli bir şeydir. Cebinizden kağıt kalem eksik olmayacak, kağıt kalem olmazsa eksiksiniz. Başarı ancak böyle gelir. Biz sizi önemsiyoruz, siz de kendinizi lütfen önemseyin.”

Başa dön tuşu